// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Alice Pantermüller: Lottes liv – hvor lamt er det lige?
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Alice Pantermüller: Lottes liv – hvor lamt er det lige?

Skrevet af den 16. maj 2014 – 07:44Ingen kommentarer

Jeg kunne da godt have tænkt mig at have læst om Lotte, da jeg var 9-10 år gammel. Lotte er en sjov pige på 10 år. Lotte er mere til at lege i huler i træerne end til at dulle sig op med de andre piger fra klassen. Måske derfor bliver hun ikke inviteret med i pigeklubben, da den populære pige i klassen danner en klub. Men Lotte er ikke sådan at slå om kuld, hun danner bare sin egen med en dreng og en pige fra klassen.

Med Lotte er vi til fødselsdag i en stor have med overnatning i telt, vi er til fløjteundervisning hvor det viser sig at Lotte ikke har det helt store talent og vi er med, når der er længdespring til årets idrætsdag på skolen.

Det er en særdeles læsevenlig bog. Der er mange illustrationer i bogen, hvor de fleste er sjove og finurlige. Illustrationerne snor sig rundt om teksten og giver et tegneserieagtigt indtryk, hvilket er ret fedt. Så selvom det er en relativ lang selvlæsningsbog hvad angår sideantal, stryger man hurtigt igennem den.

Som læser er man helt inde i hovedet på Lotte fordi bogen skal forestille at være Lottes dagbog. Og Lotte skriver hvad hun tænker, hvad hun mener og hvad hun oplever. Det er ikke altid at Lotte er helt rimelig overfor andre, men det giver bare læseren mulighed for selv at overveje, hvordan man behandler andre. Bare fordi Lotte gør noget, behøver det jo ikke at være den rigtige måde at gøre det på.

Bogen er del 2 i en serie om Lotte og hendes til tider skøre liv. Serien får en varm anbefaling herfra!

Alice Pantermüller, Lottes liv – hvor lamt er det lige? Illustreret af Daniela Kohl, Gyldendal, Fra 9 år, 158 sider, Marts 2014, Oversat fra tysk.