// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Stephen Booth: Ind til benet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Spænding

Stephen Booth: Ind til benet

Skrevet af den 24. april 2014 – 11:26Ingen kommentarer

Vi er i Derbyshire, midt i Storbritannien. Det er øde og vindblæst. Store tørvemoser, forladte jernbanetunneller og mystiske traditioner hos landsbybeboere, der klæder sig ud, blandt andet som sortklædte jægere med lange kæppe. Et ikke ufarligt område for unge kvinder, viser det sig.

En 19-årig pige er forsvundet for to år siden, og nu er en af hendes venner blevet dræbt. Romanseriens to hovedpersoner, kriminalassistenterne Diana Fry og Ben Cooper, efterforsker de to sager fra hver sit ståsted. Den kvindelige efterforsker har blikket rettet mod sin karriere i London, mens Cooper er glad for at være den populære betjent i lokalområdet.

De to meget forskellige typer og deres samarbejde giver fortællingen en god dynamik, selv om de denne gang arbejder mere hver for sig end i de foregående romaner. Booth rammer plet med fascinerende miljøskildringer af livet i den lille landsby, hvor forbrydelserne angiveligt er begået. Forbrydelserne trævles langsomt og minutiøst op, og læseren får et godt indblik i politiarbejdet. Så Ind til benet lever fint op til de høje forventninger, man har til mange af de engelske krimier.

Stephen Booth, Ind til benet, Klim, 410 sider, Oversættelse: Michael Krefeldt.