// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mette Finderup: Lasse-Leif og den virkelig væmmelige makrelmad
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

Mette Finderup: Lasse-Leif og den virkelig væmmelige makrelmad

Skrevet af den 7. august 2014 – 07:43Ingen kommentarer

Mette Finderup er en flittig og dygtig børnebogsforfatter, der udover at skrive bøger børn og unge selv kan læse, også har lavet en ret fin serie for de 3-5 årige. Serien handler om drengen Lasse-Leif, der lige er blevet fire år. Bøgerne er således for de yngre børn om netop de yngre børn på alder med Lasse-Leif. Og børnene kan nemt forholde sig til Lasse-Leif, hans hverdag og de udfordringer den byder på. Lasse-Leif og den virkelig væmmelige makrelmad handler om dengang Lasse-Leif lærte at smøre madpakke.

På Lasse-Leifs værelse er der en stor rød bil, en helikopter, plastikdyr, en fodbold, bøger og tegnegrej. Lasse-Leif har et spændende værelse. Han går i børnehave og han spise mange makrelmadder. Men pludselig en dag er det som om, at han har fået nok af makrelmadder. Uheldigvis er hele hans madpakke fyldt med makrelmadder, men så er det godt, at han kan bytte sig til andre madder i børnehaven. Selvfølgelig opdager de voksne det, og så er den plan ødelagt.

Igen må Lasse-Leif finde på løsninger. Det betyder blandt andet, at der skal sendes en kuvert til de sulte børn i Afrika – med makrelmadder i! Uheldigvis for Lasse-Leif (men meget heldigt for Post Danmark og Afrika) opdager hans mor, hvad han har gang i, lige inden kuverten dumper ind i den store røde postkasse.

Tekst og tegninger går rigtig fint sammen. Historien er hørt før i andre bøger, men er stadig både sød og sjov. Generelt er disse Lasse-Leif-bøger ret gode til målgruppen og denne lever fint op til forventningerne.

Her på Bogblogger.dk har vi tidligere haft fornøjelsen af Lasse-Leif og Luske-Lise. Du kan derfor læse endnu en anmeldelse af Lasse-Leif her.

Mette Finderup, Lasse-Leif og den virkelig væmmelige makrelmad, Alvilda, 32 sider.