// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Gotthardt: Den gyldne skål; Ruinbyen bog 3 – Ruinens hemmelighed
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Peter Gotthardt: Den gyldne skål; Ruinbyen bog 3 – Ruinens hemmelighed

Skrevet af den 4. april 2014 – 13:39Ingen kommentarer

Skigende flyvende gribbe med skarpe kløer, hæslige hæslinger og en uhyggelig gammel troldmand er blot nogle af de spændende karakterer, du vil møde i Peter Gotthardts nye bog Ruinens hemmelighed. Morgengry, Fem og Kokóro er bogens helte, som vi kender fra de første bøger i serien.

Morgengry er en pige, der kommer fra Skypaladset. Hendes opgave er at passe på himmeldragens gyldne skål. Den dag den gyldne skål bliver væk, bliver Morgengry forvist til jorden, hvor jorden tørrer ud og planterne dør, da det er vandet fra skålen, der får det til at regne. Fem er en forældreløs dreng, der beslutter sig for at hjælpe Morgengry, selvom han finder hende irriterende. Kokóro er en stærk og kvik abe, der sammen med Morgengry og Fem leder efter den gyldne skål.

Vores tre venner er nået frem til Stridsdal og det er her den gyldne skål befinder sig. Men hvor? Der er fart over feltet, masser af drama, og så tilpas meget spænding at man nupper et kapitel mere end planlagt.

Bogen har et lixtal på 23 og er i kategorien “letlæsning”. Tue på 9 år strøg hurtigt igennem bogen, som han fandt spændende og han efterspurgte de næste udgivelser. Jeg læste bogen højt for Johan på 5 år, som bestemt også var interesseret i, om Morgengry, Fem og Kokóro skulle lykkes med at finde den gyldne skål.

Der er nogle vendinger og ord i bogen, som de færreste børn har hørt før, men de indgår i en sammenhæng, så meningen er til at forstå. Og på den måde udfordres den unge læser med mulighed for at få nyt med i den sproglige kuffert.

Der udkommer i alt 8 bøger i serien om Den gyldne skål og her i det læseglade hus er der ingen tvivl om, at vi vil med Morgengry, Fem og Kokóro videre på den spændende og farefulde rejse.

Peter Gotthardt, Den gyldne skål; Ruinbyen bog 3, Forlaget Alvilda, Illustreret af Bodil Bang Heinemeier, 72 sider, 2014.