// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søren Højlund Carlsen: Aarhus Arkitektur
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Fotodokumentar

Søren Højlund Carlsen: Aarhus Arkitektur

Skrevet af den 31. marts 2014 – 22:35Ingen kommentarer

Bogen Aarhus Arkitektur har længe ligget på mit skrivebord og med sin flotte indbinding har den stolt og ydmygt bedt mig om at blive anmeldt. Men jeg er hverken arkitekt, fotograf eller kunstanmelder og har ingen kvalifikationer til at kunne anmelde kunstværket, som bogen vel egentlig er. Men det skal nu ikke holde mig tilbage.

Jeg er begejstret for Aarhus som by, kom der meget som barn og ung og husker byen som en spændende storby (jeg er selv vokset op i en jysk provinsby, så Aarhus var i mange år min hovedstad). Jeg glæder mig altid til at besøge Aarhus igen, selv den sære lugt i byen gør mig i godt humør. Det er hyggeligt at slentre rundt i byen, gå på cafe, se på butikker og nyde byens huse og bygninger. Jeg er især glad for Latinerkvarteret, Domkirken, Musikhuset og Banegården. Og for Mindeparken, Tangkrogen og for Viby J. Det sidste alene fordi min søster bor der med sin mand og deres drenge.

Der er tydeligvis andre end mig, der ser noget særligt i Aarhus og i byens bygninger og arkitektur. Det er forfatteren Søren Højlund Carlsen og fotografen David Bering, der sammen har lavet bogen Aarhus Arkitektur, der udkom i december på Aarhusforlaget Turbine. Og det er en anbefalelsesværdig bog hvad enten man bor i Aarhus eller bare er nysgerrig på byen.

Det fremgår af bogens forord, at den er en hyldest til byen, dens bygninger og de arkitekter, der har bygget den. Og det er helt tydeligt, når man dykker ned i byen, at det er en hyldest. Man kan sagtens fornemme, at forfatter og fotograf synes om byen og ønsker at vise byens fine detaljer. Det er en spændende og meget flot bog. Der er rigtig mange rigtig gode fotos i bogen, der både skildrer små detaljer som et trappegelænder, en stoleryg eller en udskåret trædør og der er fotos af større motiver fra skæve vinkler som for eksempel forhallen i Musikhuset.

I alt portrætteres 17 bygninger fra og omkring Aarhus: Aros Kunstmuseum, Forbrændingen, Isbjerget, Elvirasminde, Hejmdal, Otto Mønsteds Hus, Aarhus Kunstbygning, Lille Kapel, Strandparken, Sankt Lucas, Aarhus Universitet, Aarhus Teater, Læssøesgades Skole, Aarhus Rådhus, Knud Friis´ Hus, Siloetten og Musikhuset Aarhus.

Makkerparret Søren Højlund Carlsen og David Bering har tidligere sammen lavet bogen Århus i hjertet, der også er anmeldt med ros her på Bogblogger.dk.

Søren Højlund Carlsen, Aarhus Arkitektur, Fotograf David Bering, 258 sider, Forlaget Turbine, December 2013.