// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bruno Gazzotti & Fabian Vehlmann: Alene 2 – Knivenes mester
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Tegneserie

Bruno Gazzotti & Fabian Vehlmann: Alene 2 – Knivenes mester

Skrevet af den 27. marts 2014 – 07:59Ingen kommentarer

Byen er helt tom, bortset fra et par ondsindede næsehorn og fem børn. Fem børn der er flyttet ind på byens luksushotel, hvor de prøver at finde på noget at bruge tiden til. Den fjollede Terry på 5 år er i gang med at tømme alle bygninger for bamser, den kloge Ivan på 9 år ringer metodisk til alle i telefonbogen for at se om der er andre tilbage. Den flittige Camilla på 8 år laver lektier, selvom der ikke er skoler længere. Den opfindsomme Leila på 12 år og seje Dodji på 10 år udforsker byen, for at finde det grej de skal bruge til at udruste en ekspedition.

Selvom de fem børn er meget forskellige, er de tvunget til at hjælpe hinanden i en verden, hvor alle andre er væk. Eller er de? Hvorfor hænger der pludseligt en bamse omviklet med pigtråd i en lygtepæl og hvor forsvinder alle knivene hen?

Alene 2 er tegnet i klassisk stil, med klare farver og rene linjer, hvilket står i skarp kontrast til tegneseriens uhyggelig stemning. Mødet med knivenes mester er et sjældent studie i opbygning af ægte uhygge i en tegneserie for børn. En uhygge der forløses på særdeles tankevækkende vis.

Hvordan mødet med Knivenes mester spænder af, skal selvfølgelig ikke afsløres her, men min medanmelder Helena på 12 år kan anbefale at man læser den to gange, første gang lader man sig bare sig rive med og anden gang opdager man, hvordan tingene hænger sammen. Vi ser begge frem til de næste bind i serien.

Bruno Gazzotti & Fabian Vehlmann. Alene 2 – Knivenes mester. 48 sider. Carlsen. 2014.