// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Diverse forfattere: Slut put finale! Ni skrupskøre godnathistorier
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Diverse forfattere: Slut put finale! Ni skrupskøre godnathistorier

Skrevet af den 13. august 2014 – 07:22Ingen kommentarer

“Slut put finale! Ni skrupskøre godnathistorier” er titlen på en samling godnathistorier til højtlæsning. Forsiden er illustreret af Pernille Lykkegård, som også har illustreret de sjove bøger om Tiberius Tudefjæs fra samme forlag. Med forventningen om et godt grin slog jeg mig ned i sønnikes seng med puden bag ryggen, og den femåriges nysgerrige fingres bladren i bogen.

Ved en hurtig googlesøgning kan man læse, at andre anmeldere er begejstrede for bogen og at de har grinet sig gennem siderne. Indrømmet, nogle af historierne er sjove og skæve nok til at man trækker på smilebåndet. Men en del andre er mærkelige eller uspændende – og vores børne-test-lytters opmærksomhed forsvandt meget hurtigt.

Humor er en svær størrelse uanset om det er til børn eller voksne, men “Slut put finale” virker som om at forfatterne (som har lavet flere gode bøger i deres eget univers) har fået en bunden opgave uden det for alvor har tændt dem – og resultatet er desværre hverken skrupskørt eller hylende morsomt. Mange af teksterne gik direkte over hovedet på vores ellers trænede test-lyttere.

Til den interesserede er her en liste over de forfattere, der har bidraget til bogen samt titler på historierne:

Lars Daneskov: Amanda og den store pruttetrold
Tobias Trier: Den gyldne kringle
Sigurd Barrett: Statsmedisteren og de mystiske bogstav bolsjer
Carsten Eskelund: Den lille Poul med papmachehunden
Christine Skou: Æblet falder ikke langt fra stammen
Claus Riis: Donna Nutella og de italienske underdrenge
Manu Sareen: Klods-Hassan
Carsten Bang: Drengen der ville være magnetisk
Anders Morgenthaler: Min fars halve liv på lokum

Diverse forfattere, Slut put finale! Ni skrupskøre godnathistorier, Februar 2014, Politikens Forlag, 163 sider.