// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dan T. Sehlberg: MONA
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Spænding

Dan T. Sehlberg: MONA

Skrevet af den 8. februar 2014 – 07:42Ingen kommentarer

MONA er bogens titel. MONA er en lille uskyldig pige, der bliver dræbt af en granat i Libanon. Og MONA er navnet på en computervirus, der skal få Israel til at gå i opløsning ved at trænge ind i en af de israelske bankers system.

I Stockholm er it-forskeren Eric Söderqvist ved at skaffe midler til at kunne færdiggøre et større forskningsprojekt. Hans kone Hanna er testperson i projektet, der afprøver om Mind Surf – et tankestyringssystem – virker. Det interessante er især, at hun arbejder med it og it-sikkerhed i en stor israelsk bank med afdeling i Sverige. Da hun pludselig bliver alvorlig syg med meget høj feber, bliver Eric Söderqvist ret så bekymret. For hvordan hænger det sammen? Er det virkelig en tilfældighed, at det er netop Hanna, der bliver syg?

Der er tale om et indviklet og kompliceret plot, hvor det til tider er lidt svært at hitte rede i hvem, hvor og hvordan. De konstante sceneskift fra Stockholm til Iran, Frankrig og Jerusalem er på samme tid med til at fastholde et højt spændingsniveau og med til at forfatteren kan risikere at tabe læseren undervejs. Bogen MONA kræver en vågen læser.

Hvis du er til tempo, konspirationer og spænding kan MONA sagtens være et godt bud på læsning i den forestående vinterferie. Hvis du tillige tænder på kodeord som Mossad, Hizbollah, terror, it-sikkerhed, forskning og finder det interessant at fundere over om Mind Surf kan lade sig gøre, vil du være godt underholdt med MONA. For mig blev det en anelse for indviklet.

Dan T. Sehlberg, MONA, Forlaget Modtryk, September 2013, 426 sider, Oversat af Agnete Dorph Stjernfelt.