// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sebastian Klein: Sebastian Bidt af vilde dyr
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Sebastian Klein: Sebastian Bidt af vilde dyr

Skrevet af den 9. februar 2014 – 07:25Ingen kommentarer

Sebastian Bidt af vilde dyr skrevet af dyreelskeren Sebastian Klein, som de fleste børn kender fra børnetv, er en spændende og oplysende bog om vilde dyr. Sammenlignet med andre billedbøger med samme format er der fornøjeligt meget tekst på siderne.

Sebastian starter med at sidde i lufthavnen, hvor han venter på at skulle ud at flyve. Ikke så langt fra Sebastian sidder der en ældre mand. Han skriver i en gammel bog, som han glemmer at tage med sig, da han bliver kaldt ud til sit fly. Heldigvis er Sebastian nysgerrig, så han kigger nærmere på bogen. Det viser sig at være en overlevelsesguide, der indeholder gode råd om, hvordan man overlever og beskytter sig mod vilde dyr. Og det er jo genialt at det netop er Sebastian der finder den bog, lige præcis den dag han rejser ud i verden for at fotografere vilde dyr.

Min 5 årige medanmelder er normalt ikke syndelig interesseret i dyr, men med Sebastian som rejseguide var det straks en anden sag. Det er en spændende rejse Sebastian tager læseren med ud på og det er nogle af de helt seje dyr Sebastian står ansigt til ansigt med. Først rejser han til Alaska, hvor han møder den store brune bjørn. Sebastian ligger i sin sovepose i sit telt, da han midt om natten får besøg af en bjørn, der stikker hovedet ind i teltet! Uha, bjørne er farlige! Heldigvis har Sebastian overlevelsesguiden med, så han klarer sig. Han råber højt af bjørnen, gør sig så stor han kan og skræmmer bjørnen væk.

Fra Alaska rejser Sebastian til Indien, hvor han inde i junglen møder en meget farlig tiger. Også her hjælper overlevelsesguiden Sebastian. Sebastian rejser videre ud i verden og møder en haj med et kæmpe gab, en ulv der har en lille hvalp, en kæmpestor løbende elefant og andre farlige vilde dyr. Hver gang Sebastian møder et nyt dyr, er overlevelsesguiden sat ind i bogen, som “en bog inde i bogen”, så man kan læse om hvad man skal gøre, når man møder netop dét farlige dyr, og det fungerer ret godt.

Sebastian Bidt af vilde dyr er således en fin kombination af en handlingsorienteret fortælling og fakta om vilde dyr. Det er især fortællingen og det lille trick med overlevelsesguiden inde i bogen, der gør at selv ikke dyreinteresserede børn, gerne lytter med.

“Tror du Sebastian har mødt alle de vilde dyr?”, “Tror du han har været ude at rejse?”, og ikke mindst “Tror du, han virkelig fik den der bog af manden i lufthavnen?”. Disse spørgsmål dukkede op på sengekanten, og det er vel ikke så dårligt, hvis en fortælling får barnet til at undre sig og stille spørgsmål.

Til alle jer der skal ud og møde vilde dyr i vinterferien: Find en overlevelsesguide eller tag Sebastian Bidt af dyr med – så skal du nok klare dig på rejsen!

Sebastian Klein, Sebastian Bidt af vilde dyr, Forlaget Alextor, Illustrator Jericho Benavente, 2014, 18 sider.