// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lego Filmen Et klodset eventyr – Den ultimative guidebog
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Lego Filmen Et klodset eventyr – Den ultimative guidebog

Skrevet af den 2. februar 2014 – 07:39Ingen kommentarer

Når Lego lancerer nye produkter er der ikke overladt noget til tilfældighederne. Der er nye klodser. Der er film. Der er computerspil. Og så er der bøger.

Den ultimative guidebog
er en mega sej bog om Lego Filmen Et klodset eventyr, der har premiere i denne uge. Det er i hvert fald hvad mine drenge på henholdsvis 5 og 9 år siger efter at have set nærmere på bogen. Og jeg forstår godt deres begejstring!

Mine drenge har set traileren til filmen en hel del gange, og der er fart over feltet. Men hvad handler filmen og dermed bogen så om? En ond mand vil overtage hele verden, inklusiv Klodsby, hvor alle ellers har det super duper. En gammel profeti siger, at der en dag vil komme en gul gut eller gul pige, som vil være Den udvalgte, der kan redde riget. Emmet er en helt almindelig og ordinær fyr i Klodsby. Og han er gul. En dag finder han en særlig ting og fra den dag af er alle sikre på at han er Den udlagte. Emmet selv er dog ikke så sikker.

I bogen bliver vi introduceret til Emmet, den seje Graffititøs, den onde fyr Diktatoren, den ældgamle mesterbygger Vitruvius og mange af de andre mini Lego figurer fra filmen. Der er også fede billeder af de nye Lego ting som Piratmaskinen, Skraldegnaskeren, og Emmets byggerobot. Bogen er på 63 sider og langt mere end bare reklame.

Jeg tror ikke, at det er en bog, der går hen og bliver en klassiker, men jeg tror at det er en bog ungerne vil begejstres af i forbindelse med at de ser filmen eller spiller det nye platformspil. Bogen er primært faktaorienteret, og kan bruges som opslagsværk. Det er ikke en fortløbende handlingsbeskrivelse fra filmen.

Lego Filmen Et klodset eventyr – Den ultimative guidebog, Forlaget Alvilda, The Lego Group and Warner Brothers Entertainment Inc., Februar 2014, 64 sider.