// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bruno Gazzotti & Fabian Vehlmann: Alene 1 – Borte
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Tegneserie

Bruno Gazzotti & Fabian Vehlmann: Alene 1 – Borte

Skrevet af den 6. januar 2014 – 21:05Ingen kommentarer

Den ene dag er alt som det plejer. Drengen Ivan kommer hjem til et tomt rigmandshus. Et andet sted i byen skændes pigen Leila, som altid med sin far. I en boligblok kæmper Camilla med lektierne. I et rækkehus bliver den lille dreng Terry smidt skrigende i seng. På børnehjemmet får Dodji tæsk.

Fem forskellige børn, fra fem forskellige verdener. Børn der under normale omstændigheder aldrig ville møde hinanden, selvom de bor i samme by. Næste dag er intet længere normalt. Da børnene vågner er deres familier væk. Og byen er tom for mennesker. Alle er forsvundet. Kun de fem børn er tilbage. Fem børn, byens dyr og et par dyr der normalt ikke går rundt i byens gader.

Alene 1 – Borte er en tegneserie om ganske almindelige børn. Børn der har hver deres personlighed og opfører sig derefter. Børn der gør både kloge og dumme ting. Børn der meget hurtigt må lære de ting, som voksne normalt gør for dem.

Leila er med sine 12 år den ældste i gruppen og dygtig til at opfinde ting, der kan løse deres problemer. Børnehjemsdrengen Dodji tilpasser sig hurtigst den nye verden uden voksne. Han er en barsk enspænder, der ikke kan lade være med at gøre ting på egen hånd. Alligevel samles de andre om ham, selv når han bliver vred, råber og ødelægger ting. Især bliver den lille dreng Terry glad for ham. Men også den kloge dreng Ivan og dukse-pigen Camilla følger hans beslutninger. Kun den handlekraftige pige Leila sætter spørgsmålstegn ved det han gør.

Jeg er helt sikker på, at der vil komme fede opgør mellem Leila og Dodji i kommende album. Samtidigt er jeg ret sikker på, at det ikke på noget tidspunkt vil udvikle sig til en kamp på liv og død mellem de fem drenge og piger – det er trods alt en tegneserie for børn.

Tegneserien er flot tegnet af belgieren Bruno Gazzoti, i en streg der minder om de ældre Splint & Co. tegneserier. Tegningerne er både sjove og barske. Det passer godt til Fabien Vehlmanns historie om de fem børn og deres kamp for at overleve.

Det er en tegneserie, der er skrevet til både drenge og piger, men Helena syntes den mest er til drenge, fordi den fokuserer meget på de voldsomme sider ved at være helt alene i verden. Mest af alt handler tegneserien om følelser vi alle kender. Følelsen af at være ensom og glæden ved at finde sammen med venner og glæden ved at klare problemer, som man egentligt ikke troede man kunne klare.

Bruno Gazzotti & Fabian Vehlmann. Alene 1 – Borte. 56 sider. December 2013. Carlsen. Anmeldt af Emil Blichfeldt og Helena Blichfeldt 12 år.