// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Gotthardt: Den gyldne skål, Dragens dom
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Peter Gotthardt: Den gyldne skål, Dragens dom

Skrevet af den 11. december 2013 – 08:51Ingen kommentarer

Den sorte panter sneg sig ind på gederne. Nu var den meget tæt på. Om lidt ville den sætte tænderne i et skønt måltid. Den spændte sine muskler og nærmere sig yderligere. “Forsvind”, råbte Fem i det han kastede en sten efter panteren. Så fik den alligevel ikke kød den dag.

Fem er en fattig og forædreløs dreng, der er god til passe på geder og til at kaste med sten. Han bor hos en bondemand og dennes familie, og det er bondes geder Fem skal passe. En dag møder han pigen Morgengry. Hun er smuk og anderledes og Fem forestiller sig, at hun kommer fra en meget rig familie. Hun har brug for hjælp til at finde hjem, og straks får Fem den ide, at hvis han hjælper hende kan han tjene penge, så han kan slippe for at bo hos bonden. Og måske kan han endda komme ud i verden for at søge lykken.

Morgengry er fra Skyernes Palads, men selvom hun bor højt oppe i skyerne kan hun ikke flyve. Hun er nemlig blot en af himmeldragens tjenere. Faktisk er hun den tjener, der havde ansvar for at vogte over Den gyldne skål, den aften den forsvandt. Og derfor er hun nu forvist fra Skyernes Palads og hun må først vende tilbage, hvis hun finder Den gyldne skål.

Jeg har bedt min 9 årige medanmelder Tue om at læse bogen. Han har læst rigtig mange bøger af Peter Gotthardt. Og Tue har godkendt bogen! Du / dine børn vil synes om den her serie, hvis I har kunne lide de andre af forfatterens gode børneserier. Bogen indeholder præcis det, der gør en Peter Gotthardt bog god: Spændende personer, fjender og venner, en opgave der skal løses, fare/uhygge, og god fantasi.

Siderne er farvet lidt brune i hjørnerne, hvilket giver et indtryk af, at det er en vigtig gammel bog. En fin detalje!

Der udkommer otte bøger i serien Den gyldne skål. Første del af serien hedder Ruinbyen og anden del hedder Dæmonporten. Der er fire bøger i hver del. Dragens dom er den første bog i serien. Bogen har et lixtal på 23 og er illustreret på en del af siderne. Du kan downloade en smagsprøve på forlagets hjemmeside. Den næste bog i serien udkommer allerede d. 15.12.2013.

Peter Gotthardt, Den gyldne skål, Bind i i serien, Titel Dragens Dom, 74 sider, Forlaget Alvilda, November 2013, Illustreret af Bodil Bang Heinemeier, Fra ca. 8/9 år.