// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mette Finderup: Den grønne ø 2 – Blodvarslet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Ungdomsroman

Mette Finderup: Den grønne ø 2 – Blodvarslet

Skrevet af den 18. november 2013 – 07:19Ingen kommentarer

Blod og vold – for piger!

Gyrith på 14 år er tilbage og hun er stadig splitteravende arrig. I første bog blev hun forbandet af den grusomme kærlighedsgudinde Freja, med det resultat at alle dem hun elsker dør. Hendes far vikingehøvdingen viser sig ikke at være hendes rigtige far og han bliver efterhånden ret træt af sin forbandede møgunge. Derfor laster han Gyrith og hendes træl Kelt op på sit skib for at levere dem tilbage til den grønne ø og for få sin egen søn igen.

I bog 2 ankommer Gyrith til den grønne ø og straks går hun i gang med at følge sit eget hoved og snart hænger der endnu en forbandelse over hende. Et blodvarsel – der betyder at der vil komme endnu mere død. Selvom hun har Kelt med, der opfører sig som om han er mere end bare end stor stærk slave, så har de et problem. For Freja er fulgt efter dem i ørneham og hun er ude efter blod.

Da jeg kom hjem fra en tur på den Blå Planet lørdag kl 16, lå den bogen Blodvarslet i min postkasse. Kl 23 lukkede jeg bogen. Så jeg kan med rette sige, at det er en af den slags bøger som man ikke kan lægge fra sig.

Bogen er bestemt ikke er egnet for svagelige sjæle, for Mette Finderup lader konsekvent sin heltinde tænke med sin vrede. Hun foretager det ene tåbelige valg efter det andet og omkring hende dør folk på grund af hendes valg.

Selvom bogen har rigeligt at spejle sig i for teenagere, så holder Mette et troldspejl op, der viser hvilke konsekvenser dumheder har, hvis man ikke lever i et nutids-Danmark, hvor dumheder bliver straffet med en løftet pegefinger og ikke et afhugget hoved.

Den grønne ø er en fantasyserie, der udspiller sig i en tid med vikinger, keltere og en kristendom, der prøver at fortrænge de gamle guder og sagnvæsner. Mette Finderup har fuldstændigt styr på både historie og myter – så det er en fornøjelse at se hende jonglere rundt med nordisk mytologi, folkesagn og blande det med de keltiske ditto. Der bliver fortolket hist og her, men det gør ikke noget, for bogen hænger fint sammen – både den neglebidende handling og hele den mytologiske motor.

Mette Finderup, Den grønne ø 2, Blodvarslet, 272 sider, Gyldendal, 15. november 2013, Målgruppe 13+.