// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mikkel Lomborg & Toke Reunert: Hr. Skæg og rejsen til ordkloden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Mikkel Lomborg & Toke Reunert: Hr. Skæg og rejsen til ordkloden

Skrevet af den 22. november 2013 – 07:52Ingen kommentarer

Jeg stod i Netto med knægten på knap 5 år en halvgrå søndag eftermiddag. Han snakkede mig et øre af. Jeg hørte ikke helt efter. Pludselig sagde han noget, der alligevel fangede min opmærksomhed. “Hvordan kan verden blive stor?” – han havde tydeligvis hørt efter, når Hr. Skæg underholder – uden dog helt at have fanget hele pointen.

Den gode Hr. Skæg spørger ofte sig selv, “hvad der gør verden stor”, og rigtig mange danske børn svarer højt “ORD”! Og der i Netto måtte jeg så forklare, hvorfor ORD gør verden stor. Jeg tror han forstod det.

Lad mig slå det fast fra starten: Hr. Skæg er genial! Jeg er overbevidst om at han vækker interessen for at lære bogstaver og tal for rigtig mange førskolebørn. Han kan noget helt særligt.

Vedlagt bogen er en cd med sangene fra Skæg med ORD og bogen indeholder teksterne til de kendte sange. Kombinationen af musik, tv og bøger gør at teksterne genkendes af børnene, hvilket gør, at man hurtigt er inde i Hr. Skæg universet. Det gør sig også gældende, når man rejser med Hr. Skæg til Ordkloden i den nye bog fra forlaget Carlsen. Her i huset danser Johan begejstret rundt, mens han synger. Efterfølgende hygger vi med bogen på sengekanten.

Bogen starter med sangteksten til en af de kendte sange…”velkommen ind i en verden med ord….kom med min ven, nu skal vi ha´ skæg med ord”, derefter starter handlingen, som er Hr. Skægs rejse rundt på Ordkloden. Her møder han bogstaver, ord og elefanter. Og vokaler, konsonanter og en trist salamander. Og han møder selvfølgelig også den stressede skiltemager, der sætter skilte med ord på alt. Hr. Skægs rejse kæder sangteksterne sammen, så de til sammen udgør et hele – bogen.

Hvis man sætter bogstaver sammen, bliver de til ord. Og ord gør verden stor! Læs, skriv og syng. Kom i gang – begynd.

Mikkel Lomborg & Toke Reunert, Hr. Skæg og rejsen til ordkloden, Illustreret af Miwer, Carlsen / DR, 2013, 56 sider.