// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Årets debutantpris gik til Yahya Hassan
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Nyheder

Årets debutantpris gik til Yahya Hassan

Skrevet af den 9. november 2013 – 18:58Ingen kommentarer

Det var noget af et tilløbsstykke, da årets debutantprisvinder Yahya Hassan var i samtale med Jannik Lunn kort efter at han blev kåret som vinder. Flere og flere kom til og der blev lystigt taget fotos med mobilkameraer.

Den unge digter svarede veloplagt på de stillede spørgsmål (på charmerede Århusiansk) og gav publikum det de kom efter – han læste højt fra sin digtsamling. Og det er en oplevelse! Han er meget intens, han har en ganske særlig stil og han står ikke stille på scenen.

Ved Arnold Busck standen blev der i den grad efterfølgende signeret bøger. Og Yahya Hassan havde overskud og charme og gav især den ældre del af publikum en kæk bemærkning med på vejen. Det var der også god grund til at gøre – digtsamlingen var samme eftermiddag solgt til udgivelse i Sverige.

Debutsamlingen ‘Yahya Hassan’ er nu trykt i 37.000 eksemplarer og det eksemplar vi fik med fra messen var fra 6. oplag. Om vi kommer til at høre mere fra ham er ikke til at vide. Det afhænger af om han får mere på hjerte. Så selvom han går på Forfatterskolen er der ingen garanti for mere fra den unge debutant.

De øvrige nominerede til Debutantprisen 2013 var:
Kirsten Myers: Sommerbarn. Roman. Gyldendal
Hassan Preisler: Brun mands byrde. Roman. Lindhardt og Ringhof
Amalie Laulund Trudsø: Koordinater. Københavnertekster. Rosinante
Maren Uthaug: Og sådan blev det. Roman. Lindhardt og Ringhof

Foto af Yahya Hassan er taget fra Gyldendal.dk. Fotograf Morten Holtun, 2013.