// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Michael Kold: Sådan spiser du en elefant
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Selvhjælp

Michael Kold: Sådan spiser du en elefant

Skrevet af den 22. juni 2009 – 22:05Ingen kommentarer

At skrive en boganmeldelse er lidt som ethvert andet stykke arbejde. Hvis jeg skriver anmeldelsen med det samme kan jeg huske hvad jeg har læst og hvad jeg mener om bogen. Lader jeg derimod bogen ligge for længe i bunken af anmeldelser, der skal skrives, bliver det en svær omgang og der skal bladres tilbage i bogen flere gange.

“Sådan spiser du en elefant” er en fortælling om en gruppe mennesker, som kæmper for at komme i gang med spise deres elefanter – forfatterens betegnelese for en besværlig opgave. Da det kan være svært at spise en elefant og finde ud af hvilken måde den bedst tilberedes på, beslutter de sig for at tilkalde en erfaren elefantkok. Kokken guider dem godt på vej, men slår fast at arbejdet ligger hos det enkelte menneske. Bogen handler oversat om hvordan man kan få skabt overblik over sine opgaver, hvad enten det er privat eller på arbejde, og om hvordan man får prioriteret i opgaverne inden man går i gang med at få opgaverne løst.

En af pointerne i bogen er, at hvis elefanten får lov til at spise sig stor og tyk, bliver den svær at få tilberedt og spist. Snupper man tilgengæld elefanten, mens den stadig er lille, er den meget nemmere at sluge. Er det alligevel sket, at elefanten er blevet stor og tyk er der dog stadig råd for at få den spist. Med sådan en elefant, må man tage en bid af gangen. Endnu engang oversat betyder det, at man ikke må forvente at få løst alle sine opgaver over en weekend, men at hvis man får prioriteret i opgaverne, og får delt opgaverne op i mindre enheder, ja så kan selv svære opgaver blive løst.

Jeg blev undervejs i læsningen så optaget af elefanterne, at jeg glemte at få oversat, hvad al den snak om elefanter betød i praksis. Men så er det godt, at bogen ikke er længere end, at man sagtens kan læse den igen. Bogen er både overskuelig og letlæst og sidst i bogen opsummeres pointerne.

Hvis du har brug for hjælp til at få brudt med overspringshandlinger og gerne vil være mere handlingsorienteret kan bogen godt være et bud på assistance til at komme i gang. Hvis du derimod er vant til at få spist dine elefanter vil du nok smile lidt af bogen og dens lidt børneagtige elefanttegninger og tænke, tja hvorfor var det ikke mig der skrev den bog?

Michael Kold underviser og arbejder med at skabe positive forandringer. Han er blandt andet coach og certificeret NLP Træner. Du kan læse mere om ham på Michael Kold eller om bogen på spisenelefant.

Michael Kold, Sådan spiser du en elefant, Abundance, 2008, 84 sider.