// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lise Bidstrup: Prepper
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Ungdomsroman

Lise Bidstrup: Prepper

Skrevet af den 14. oktober 2013 – 07:09Ingen kommentarer

Daniel er næsten en ganske almindelig knægt på fjorten. Han spiller basket, er forelsket og han er endda så heldig, at hans følelser er gengældt. Rose har taget et billede med hans mobil af lige præcis det knægte helst vil se på.

Fremtiden ser lys ud, syntes Daniel. Det gør hans far ikke. Han tror, at verdens undergang er nær og sammen med en række andre familier forbereder de sig på at overleve for enhver pris. Selvom Daniel har levet med verdens kommende undergang i mange år, er det alligevel svært at give slip, da det først sker, men der er ikke noget at gøre. Sammen med de andre familier forskanser de sig i en bunker med mad og vand til flere år. Dernæst er det bare om at vente og overleve hinandens selskab. “Helvede er de andre”, sagde Sartre og det får familierne i bunkeren snart at føle.

Prepper er effektivt opbygget, der krydsklippes for hvert kapitel mellem nutiden i bunkeren og Daniels opvækst som prepper. En prepper er en person, der forbereder sig til verdensundergang. Bogen giver et godt indblik i, hvordan den slags radikale tro river en ung person væk fra de muligheder andre unge har.

Alligevel fremstår Daniel ikke som en person, der har taget skade og det samme kan siges om hans jævnaldrende prepper Amalie. Faktisk er det de voksne, der opfører sig mest tåbeligt.

Alt i alt er Prepper velfungerende underholdning, men jeg kunne dog godt savne noget mere kant: at Daniel og Amalie kom længere ud i tovene og opførte sig lige så tåbeligt som de voksne. Det er selvfølgelig smag og behag. Som stor horror fan har jeg nok lidt hærdede nerver og har forventninger om en højere grad af menneskelig brutalitet, end man kan forvente i en ungdomsbog.

Lise Bidstrup, Prepper, 186 sider, Høst og søn, 2013