// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kristina Ohlsson: Paradisoffer
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Spænding

Kristina Ohlsson: Paradisoffer

Skrevet af den 9. oktober 2013 – 07:57Ingen kommentarer

Jeg har med begejstring læst de første tre bøger i Kristina Ohlssons serie om Fredrika Bergman og Alex Recht og deres samarbejde, når de opklarer forbrydelser i Sverige. Paradisoffer er titlen på den fjerde bog i serien, som netop er udkommet på dansk. I Sverige var bogen en af de bedst sælgende bøger i 2012.

Kort fortalt handler bogen om en flykapring. Lige efter afgang fra Stockholm i et fly mod New York finder man et trusselsbrev på et af flyets toiletter. I brevet bliver der stillet krav til både den svenske og den amerikanske regering, og hvis kravene ikke bliver imødekommet, vil flyet blive sprunget i luften.

Et større samarbejde skal koordineres mellem Säpos anti-terrorenhed, det svenske politi, den svenske regering, den amerikanske regering, CIA og FBI og det er dette arbejde vi som læsere følger.

Telefonmøder, almindelige møder og samtaler fylder meget og gør bogen lidt tung at komme igennem. Bogen er momentvis spændende, men holder ikke samme tempo som de foregående bøger og desværre kedede jeg mig flere gange under de noget lange passager i opklaringsarbejdet. Først til sidst i bogen da tiden var ved at rinde ud og flyets brændstof ved at være brugt op begyndte jeg at føle med passagerne og besætningen på flyet.

Forfatteren har bevæget sig væk fra krimigenren og over i spændingsroman/thrillergenren. Det fede ved de andre af hendes bøger følger ikke helt med over i det fjerde bind. Jeg tror, at man skal interessere sig for terrorisme og flykapringer for at blive rigtigt fanget af bogen. I de tidligere af hendes bøger er det umiddelbart nemmere at føle med ofrene og blive grebet af fortællingerne. Måske opleves terrorisme og flykapringer ikke som en reel trussel i det daglige til at emnet rigtigt skaber frygt og spænding i bogen.

Kristina Ohlsson, Paradisoffer, Forlaget Modtryk, September 2013, 396 sider, Oversat fra svensk.