// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Simen Ekern: Roma
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Samfund

Simen Ekern: Roma

Skrevet af den 24. september 2013 – 07:50Ingen kommentarer

romaRom er en af de skønneste byer i verden. Den emmer af historie, stemning og god mad, men går man lidt tilbage i tiden har Rom også sine mørke sider med fascisme, terrorisme og korruption.

Det er ikke ligefrem de emner der indgår i de fleste turistguider om den evige stad, men i Simen Ekens bog: Roma, kommer man ind bag facaden, ind i skyggen.

Bogen beskriver de ekstremistiske miljøer, der har præget byen og tager udgangspunkt i Fellinis berømte film: ”Det søde liv”. Rom havde efter krigen oplevet et kulturelt opsving og ”Det søde liv”, blev mere end bare en film, men også et begreb, der hænger ved den dag i dag. Drømmen om en mild og ubekymret måde at leve på.

Forfatteren, Simen Ekern, gør brug af sine kontakter i Rom og kommer ind bag facaden af ”Det søde liv”. Her læser du om de røde brigader, mord og mafiaens tilstedeværelse, kirkens indflydelse og Vatikanskandaler. Kontrasten mellem den romantiske by og dens stærke historie er slående, og her sker stadig ting, som italienerne ikke er stolte af, både politisk og i kirken.

Simen Ekern er journalist og er en stor kender af Italien. Han har tidligere skrevet en biografi over Silvio Berlusconi og har modtaget den norske bogpris, Brageprisen, for sin bog om Rom.

Bogen er for de historisk og politisk interesserede, der er vilde med Rom og som gerne lader sig føre ind bag det smukke og harmoniske ydre. Og man kan altid skylle det hele ned med en stærk kop espresso, på en af Roms små kaffebarer. ”Findes der noget bedre sted at vente på verdens undergang”: Gore Vidal i Frederico Fellinis Roma, 1972.

Simen Ekern, Roma, Forlaget Sohn, 2013, 260 sider