// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sara Ejersbo Frederiksen: Den hvide væbner
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Sara Ejersbo Frederiksen: Den hvide væbner

Skrevet af den 2. oktober 2013 – 07:11Ingen kommentarer

Hestehandlerens datter Nara fra Solhjem har en stor drøm: hun ønsker at blive ridder. Hun har styr på heste, er modig og flittig, men er det nok til at blive valgt som væbner? En tidlig morgen låner hun sin fars bedste hest og drager tidligt af sted, da hun har hørt at nogle af Kronens Riddere skal vælge nye væbnere.

Efter nogle udfordringer lykkedes det Nara at blive udpeget som væbner for Avalanche. Han er en stor mand med stort rødt skæg, han har let til store larmende grin og han følger bestemt ikke altid de gængse regler i landet Arkana. Egentlig burde riddere ridde rundt og besøgte landsbyer for at tale med smede, bønder og borgmestre. De skal holde øje med, at der er tilfredshed og fred i riget og give besked tilbage til Dronningen. Men helt sådan kommer det ikke til at gå for Nara og Avalanche. Inden længe er de sammen på vej til Dværgenes Bjerg for at hente en amulet til en heks og det er bestemt ikke ufarligt!

“Bogen er rigtig god”, siger min 9 årige medanmelder og begrunder det med, “at der er riddere med, at bogen er en del af en serie, fordi der sker mange interessante ting i bogen og fordi det er spændende at hun må starte som væbner, førend hun måske en dag kan blive ridder”.

Den hvide væbner
er en spændende fantasybog for selvlæsere, der synes det er fedt at læse om riddere, dværge, sværd og magi og som ikke har brug for støtte i illustrationer for at forstå handlingen. For trods den meget flotte forside er bogen ikke illustreret. Det afholdt dog ikke min medanmelder for at tygge sig igennem bogen og for at spørge til, hvornår den næste bog i serien mon udkommer.

Sara Ejersbo Frederiksen, Den hvide væbner, Turbine Forlag, Oktober 2013, 152 sider.