// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Reportage: Fed fantasybogmesse på Herlufsholm
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Fantasy, Nyheder

Reportage: Fed fantasybogmesse på Herlufsholm

Skrevet af den 15. september 2013 – 14:18Ingen kommentarer

Fantasybogmessen på Herlufsholm er en herlig oplevelse, hvor afstanden mellem forfatter, forlægger og publikum udviskes. Alle er store smil og fortæller begejstret om værker og man føler sig som en del af en stor familie.

På bogmessen er der rigtig mange af de helt store forfattere. En af dem Bogblogger talte med var Kenneth Bøgh Andersen, der er aktuel med uhyggelige julehistorier og den nye Antboy film. En film hvor Kenneth måske mest har været på sidelinjen, men ikke desto mindre har kommet med input undervejs. Forfatteren ser i hvert fald frem til, at vi kan opleve den danske superhelt på det hvide lærred.

fantasymesse1
Kenneth Bøgh Andersen er aktuel med uhyggelige julehistorier

I en film er billeder det bærende element, i bøger kan man klare sig uden i visse tilfælde. En af de steder hvor man ikke kan undvære dem er i Christian Guldagers serie Skyworld. Tegninger i bøger har normalt et begrænset antal, fordi det koster en del penge, men når forfatteren også er tegner, så får den fuld gas! Men tegninger tager tid og lige nu ærgrer Guldager sig over, at han ikke når at få bind fire klar til Bogforum i Bella Center Amager til november. Men det dur ikke at haste tegneriet igennem, det skal være ordentlig kvalitet og det er den den flinke forlægger Louise Tellerup helt enig i.

fantasymesse2
I Christian Guldagers serie Skyworld er tegninger en vigtig del af fortællingen.

Dennis Jurgensen, som vi bedst kender indenfor de fantastiske genre, er i gang med en ny serie. Denne gang er det den populære krimigenre han har kastet sig over og det er selfølgeligt et stort skridt med nogle helt nye krav til det virkelighedstro. I den nye krimi er konen myrdet og barnet traumatiseret. Hvert bind er en afsluttet historie, men hovedpersonens egen historie udvikler sig fra bind til bind.

Dennis har skrevet utallige uhyggelige bøger, bøger hvor uhyggen til tider går helt til grænsen. Tom Kristensen og Lars Kramhøfts tegneserie Made Flesh går ikke bare til grænsen, men langt over, det er en tegneserie der er lavet af det stof mareridt er lavet af. Jeg har kun læst en smule, men er allerede forventningsfuld skræmt.

Camilla Wandal skriver ikke uhyggeligt, det er for børn der måske er på vej til at blive teenagere. Det handler om sørøvere, magi og meget mere. Camilla fortæller med stor begejstring og hvis man ikke har læst historierne får man meget lyst til at læse dem efter at have hørt hendes begejstrede fortælling om bøgerne. Jesper Ejsing og Christian Guldager har illustreret og lavet et meget flot stykke arbejde, tegnere læste historien og lavede tegningerne derefter, men visse steder var især monstre anderledes end teksten. Men da Camilla fandt at tegningerne var bedre tilpassede hun teksten til tegningerne.

fantasymesse3
Camilla Wandal skriver om sørøvere, magi og meget mere.

Martin Winther Madsen lukkede ballet lørdag med sin serie Drømmekrigerne. Martin er ligesom Camilla fantastisk til at fortælle og får under stor jubel hevet en op fra publikum til at vælge en tegning fra sin taske. En tegning af Ellepiger, udført af den allestedsnærværende tegner Christian Guldager, bestemmer hvad der skal læses højt. Efter højtlæsning fortæller Martin hvordan han er inspireret af fortællinger og sagn, om Ellepiger, Mare og mange mange flere. Martin fortæller, at det vigtige for ham er at unge læsere bliver suget ind i hans univers og det er jo en af de ting, der er så fantastisk ved at læse, en glæde der er en fest, når man er flere sammen om at dele det.