// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jean-Claude Méziéres og Pierre Christin: Rejser i tid og rum. Linda og Valentins samlede eventyr 1-7
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Tegneserie

Jean-Claude Méziéres og Pierre Christin: Rejser i tid og rum. Linda og Valentins samlede eventyr 1-7

Skrevet af den 7. september 2013 – 07:27Ingen kommentarer

Første album i tegneserien Linda og Valentin udkom i 1967 – ti år før jeg blev født. Allerede som 10 årig sad jeg sammenkrøbet i sofaen frydefuldt begejstret og fuldstændigt opslugt af hæsblæsende sci-fi, krydret med humor og den aldrig helt forløste tiltrækning mellem Linda og Valentin.

I 2010 udkom sidste album i serien. Samlet er der 21 bind, som er lavet til syv samlebind. I nr. 7 er Linda og Valentin på vej ud i det Store Intet, for at hindre de absurde væsner – Wolocherne – i at udslette hele universet. Heltenes eneste chance er at finde Tidsåbneren, som kun kan aktiveres ved fælles indsat af de bedste af alle væsner. Desværre søger alle ubehagelige væsner at hindre deres mission, så der er fyret godt op under den sidste kamp mellem de gode og de onde.

De sidste mange år har tegneserierne været umulige at opdrive og der blev opkrævet uhyrlige summer for de gamle numre. Heldigvis fandt forlaget Cobolt ud af at genudgive dem og tusind tak for det.

Når man dykker ned i bunken og følger udviklingen i tegninger og historie, er de første uden tvivl de bedste. Her er historierne fuldstændigt skarpe og tankevækkende, mens de seneste album giver for meget plads til plat humor og referencer til tidligere album og hvad der ellers foregår i tegneserieverden, mens historien og hovedpersonerne ikke rigtigt fænger. Så start fra begyndelsen og du vil ikke blive skuffet, men stop hvis du mister gnisten i de senere album, for du går ikke glip af noget stort.

Jean-Claude Méziéres og Pierre Christin. Rejser i tid og rum. Linda og Valentins samlede eventyr 1-7. ca.175 sider pr bind. Cobolt.