// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Renée Toft Simonsen: Tiberius Tudefjæs går ikke med piger
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Renée Toft Simonsen: Tiberius Tudefjæs går ikke med piger

Skrevet af den 26. august 2013 – 10:31Ingen kommentarer

Tiberius Tudefjæs går ikke med piger! Og det gør mine drenge heller ikke, hvis du spørger dem. I 1970´erne ville Alfons Åberg heller ikke lege med piger, men var alligevel ret glad for Mille. Og er det grandkusinerne eller en af de seje piger fra klassen er mine drenge heller ikke så afvisende overfor pigerne, men de andre skal helst ikke vide det. Sådan er det også med Tiberius.

Tiberius havde glædet sig helt vildt til i dag. Han skulle nemlig med klassen på salamandertur. “Tiberius ræsede gennem skoven som en kanonkugle. Han ville være den første nede ved søen. Hvis han var den første, ville han stensikkert også blive den første til at fange en af de sindssygt farlige, kødædende og kulsorte salamandere, der boede i det kolde vand”. Men der går lidt kludder i hans planer og pludselig skal han dele fiskenet med en pige. Og det er virkelig nederen, for Tiberius synes at piger er både pivede, snobbede og dumme. Heldigvis kommer han på andre tanker, da Clara står i mudder til knæene og han må redde hende fra intet mindre end druknedøden!

Tiberius Tudefjæs går ikke med piger er en både sød, fin og morsom historie om når det ikke går helt efter planen, om opdagelsen af at piger ikke nødvendigvis er fæle væsener og om bussemænd, snegle i lommerne og masser af mudder. Illustrationerne er rigtig gode, der også får den voksne læser til at smile over de godt ramte detaljer.

Tiberius Tudefjæs går ikke med piger er bog nummer tre i en række af planlagte bøger. Her på Bogblogger.dk har vi også anmeldt de andre to i rækken. Du kan læse anmeldelse af Tiberius Tudefjæs stikker en løgn og af Tiberius Tudefjæs laver muskler ved at klikke på titlerne.

Renée Toft Simonsen, Tiberius Tudefjæs går ikke med piger, Politikens Forlag, August 2013, 32 sider, Illustreret af Pernille Lykkegård.