// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lasse Sandberg: Laban får en lillesøster
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

Lasse Sandberg: Laban får en lillesøster

Skrevet af den 14. august 2013 – 07:24Ingen kommentarer

Gensynsglæden var stor, da Laban og Laboline i dag landede i postkassen. Yngstemanden i huset har set de søde børnefilm om det lille spøgelse Laban og hans lillesøster pænt mange gange og var straks med på at anmelde de seks små bøger i de fine farver.

Solen skinnede, vi fandt en plads i skyggen med saftevand og kaffe og så stod den ellers på hygge den næste halve time i godt selskab (med hinanden og Laban og co.) Yngstemanden grinede højlydt af bøgerne, som både er søde og skøre.

I bogen Laban får en lillesøster kommer Laboline til verden som et støjende lille væsen. Som nyfødt kan hun brumme som en bjørn, vrumme som en knallert og uhue som et rigtigt spøgelse. Jeg levede mig ind i rollerne og gav den gas ved lydene, og min medanmelder kvitterede med masser af grin.

I bogen Laban og Laboline holder jul er det Lucia, men Laboline vil så gerne have at det er juleaften. Hun forsøger at fremskynde dagen ved at åbne alle lågerne i julekalenderen og pludselig bliver det alligevel juleaften. Forkert, fjollet og fint synes min medanmelder.

I bogen Laboline har en faldedag, insisterer Laboline på, at alt det hun falder over skal fjernes. Det stiller store krav til Laban og den lille prins Bandit, som skal slæbe græsplænen, vejen og hele Slottet Godmorgensol væk.

Lille Laban er en svensk børnebogsklassiker og der genudgives nu seks bøger i børnebogsforlaget Alvildas Stjernebøger. Bøgerne er primært for de 2-4 årige.

Lasse Sandberg, Laban får en lillesøster (oprindelig udkommet 1978), Laban og Laboline holder jul, (+ 4 andre titler), Alvildas Stjernebøger, 24 sider, August 20013, Illustreret af Inger Sandberg.