// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Madeline Weston & Rita Taylor: Glamourstrik
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Hobby

Madeline Weston & Rita Taylor: Glamourstrik

Skrevet af den 2. august 2013 – 12:36Ingen kommentarer

Hvis du rigtig godt kan lide vintage cardigans, bluser og lidt tilbehør og kan lide at strikke, så er denne bog lige noget for dig.

I Glamourstrik kan man finde nogle rigtig fine cardigans og trøjer, som er modeller fra 30’erne, 40’erne og 50’erne. Forfatterne af denne bog har samlet en række gamle opskrifter fra de tre årtier og genopfrisket dem til nyere sprog med de tekniske betegnelser, vi bruger i dag. I bogen får man også historien bag disse opskrifter. Opskrifterne har de opkaldt efter Hollywood-skuespillere og lige en enkelt er en kopi af den amerikanske Wallis Simpson, som fik den engelske konge til at abdicere, da de forelskede sig i hinanden. De giver også gode råd til, hvad man kan gøre, hvis man selv finder en vintageopskrift, som man gerne vil bruge.

Denne bog er en rigtig flot bog med rigtig mange gode billeder, hvor modellerne er stylet, så de passer til tidsalderen. Ved nogle af opskrifterne, synes jeg dog at billederne fylder lidt for meget frem for opskrifterne.

Hvis man vil investere i denne bog, skal man være en god strikker. Opskrifterne kræver, at man har kendskab til forskellige strikketeknikker, da der er flere bluser med snoninger og hulmønstre. Alle størrelser er i small, medium og large med mål, så man inden man går i gang kan se om man passer til de størrelser der er her i bogen.

I bogen finder man overskuelige opskrifter og sidst i bogen er der et afsnit med teknikker. Teknik-afsnittet er godt, da det giver en kort, men præcis gennemgang af hvad de i denne bog bruger af forkortelser og specielle teknikker.

Der er valgt nogle modeller, der måske ikke helt er tidsløse, men som sagtens vil kunne bruges i dag. Så er man til det lidt romantiske og vild med vintage, så vil man kunne lide denne bog. En god bog for gode strikkere.

Madeline Weston & Rita Taylor, Glamourstrik, Lindhart og Ringhof, Marts 2013, 143.