// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Camilla Gohs Miehe-Renard: Lykken findes
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Selvhjælp

Camilla Gohs Miehe-Renard: Lykken findes

Skrevet af den 29. maj 2009 – 08:00Ingen kommentarer

Tidligere på året udkom bogen, som alle nybagte mødre bør have, nemlig Julia Lahmes Hvor lagde jeg babyen?”. I dag udkommer så den bog, som jeg rigtig godt gad at have haft fingrene i, da jeg var kommende mor første gang i 2004, nemlig bogen “Lykken findes” af Camilla Gohs Miehe-Renard. Bogen indeholder intet mindre end 10 fantastiske fødselsberetninger.

En fødsel er en meget voldsom oplevelse. Man kan gå til fødselsforberedelse, man kan tale med andre der har født og man kan læse bøger. Helt forberedt på oplevelsen bliver man ikke. Men ved at læse “Lykken findes” bliver man opmærksom på, at fødsler er forskellige, at det er smukt, smertefuldt og fantastisk. Bogen er ikke kun en opremsning af alle de smukke følelser og den store moderkærlighed. Der er også plads til frygt, akutte kejsersnit før termin, en nyfødt med mærkelige tæer og fingre og voldsomme aborter i uge 12.

Hvis du er typen, der har tendens til tårer, må du hellere finde en pakke kleenex frem. Det er nemlig en rørende og ærlig bog om fødsler og tiden før og efter. Men det er bestemt også en bog der skaber smil. Jeg er selv mor til to, og har haft to meget forskellige fødsler, og jeg er helt enig i bogens titel: Lykken findes!

Bogen er absolut relevant læsning for en kommende mor. Og sikkert også for en kommende far for den sags skyld. Fødselsberetningerne er fortalt med humor og bogen er skrevet i en frisk fortællestil.

Camilla Gohs Miehe-Renard, Lykken findes, 10 kvinder fortæller ærligt om at føde, Pretty Ink./Rosinante, Maj 2009, 151 sider.