// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » P.E. Nikolajsen: Sjaler i dominostrik
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Hobby

P.E. Nikolajsen: Sjaler i dominostrik

Skrevet af den 24. juni 2013 – 07:01Ingen kommentarer

Sjaler går aldrig af mode. Nogle gange er de hot, andre gange er de not. I bogen Sjaler i dominostik giver P.E. Nikolajsen sit bud på hvordan man kan gøre det. Egentlig er det hans søster, som kom med ideen til bogen, men hun gik desværre hen og døde inden den blev færdig. Nu har hendes bror med hjælp fra nogle strikkekyndige damer færdiggjort bogen.

Bogen starter med en introduktion i dominostik og forskellige metoder til at lave de forskellige firkanter. Hvis man ikke er en erfaren strikker synes jeg at instruktionerne kan være lidt vanskelige at forstå. Men heldigvis er dominostrik ikke svært, så når man først finder fidusen i det, så er det bare at strikke løs. Hvis man kan strikke ret, løfte masker af og strikke masker sammen, så kan man strikke dominostrik. Her i bogen får man også en sjov teknik, som hedder ”indadvendt firkant”. Her skal man være lidt vaks på fingrene, men flot ser det ud.

Når man har teknikken, så skal man bare gå i gang, og i bogen får man en masse ideer til sjaler, helt nøjagtigt 16 forskellige sjaler. Sjalerne er i forskellige grafiske mønstre. Personligt er jeg ikke vild med nogle af de farver, som er brugt ved de forskellige sjaler, men det gode ved at strikke selv er jo netop, at man kan vælge de farver som man kan lide. Ved hver opskrift er der stjerne for hvor nemme eller svære de er at strikke og det synes jeg er ganske godt, så man som nybegynder ikke går i gang med et for svært projekt.

Hvis man går i gang nu, så kan man have et flot sjal klar til når efteråret viser sig fra sin kolde og blæsende side.

P.E. Nikolajsen, Sjaler i dominostrik, forlaget Akacia, 2013, 80 sider.