// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gry Kappel Jensen: Wilbur den gule kat
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Gry Kappel Jensen: Wilbur den gule kat

Skrevet af den 26. maj 2009 – 20:57Ingen kommentarer

Wilbur den gule kat er en rigtig fin bog for de ca. 3-6 årige. Wilbur er en gul kat, som på grund af sin farve bliver mobbet af naboens katte. Han gør hvad han kan for at slippe af med farven – vælger for eksempel frivilligt at tage et bad. Men lige lidt hjælper det, Wilbur forbliver gul. En dag møder han den blå hunkat Nadja, som han bliver venner med og det går op for ham, at det er helt okay at være anderledes.

Sproget er flydende og den er let at læse højt. Ordene er valgt med omhu og passer fint til et barn på 3-6 år. Illustrationerne er flotte og passer godt til fortællingen. Bogen er anmeldt i samarbejde med en 4½ årig, som især var glad for passagen, hvor Wilbur bliver venner med Nadja – og som gerne lige ville høre historien én gang til. Alt i alt en fin bog om at man kan være forskellige og alligevel være venner.

Gry Kappel Jensen, Wilbur den gule kat, Illustreret af Sissan Richardt, Turbine, April 2009, 28 sider.