// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Vivian Høxbro: Dominostrik
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Hobby

Vivian Høxbro: Dominostrik

Skrevet af den 15. juni 2013 – 07:25Ingen kommentarer

Vivian Høxbros bog om dominostrik er blevet genoptrykt, og det er ikke dårligt. Indenfor strikkeverdenen er dominostrik igen kommet frem, hvilket man godt kan forstå, da det er en god teknik, som skaber nogle fine mønstre i stikketøjet.

Denne bog er rigtig god, når man ikke har prøvet dominostrik før. Bogen starter nemlig med nogle forskellige måder at lave dominofirkanterne på. Dominostrik består nemlig af firkanter strikket i ret, men med nogle teknikker, som danner mønstre.

For at strikke dominostrik foreslår Vivian Høxbro, at man køber nogle specielle dominopinde eller bruger strømpepinde med en perle limet på i den ene ende. Jeg har prøvet med strømpepinde og det gik fint. En sød stikkedame, som jeg kender, gav mig rådet at sætte en elastik om den ene ende af pinden, så maskerne ikke gled af, rigtig godt råd.

I bogen er der også gode illustrationer af nogle af de strikketeknikker, som skal bruges til dominostrik, så man får god hjælp til de teknikker, man eventuelt ikke har prøvet før.

Bogen starter med nogle små projekter som at strikke grydelapper. Grydelapperne er i forskellige mønstre, så man får prøvet de forskellige teknikker. Der er også eksempler på julepynt, pandebånd og en taske. Hvis du bliver helt vild med at strikke dominostrik slutter bogen af med at beskrive et af de store projekter, som du kan kaste dig over: strik din egen poncho!

Alt i alt en god bog, som giver en fin indførelse i dominostrikkens verden. Den kan bruges af både nybegyndere og af mere garvede strikkere.

Vivian Høxbro, Dominostrik, Forlaget Akacia, 2013, 80 sider.