// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jakob Martin Strid: Mimbo Jimbo besøger en ven
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Jakob Martin Strid: Mimbo Jimbo besøger en ven

Skrevet af den 14. juni 2013 – 07:26Ingen kommentarer

Den lyseblå elefant Mimbo Jimbo bor på savannen langt væk fra pigen Nina, som han skal besøge. Han tager sin gode ven flodhesten Mumbo Jumbo med. De pakker deres kufferter og flyver til Ninas land.

Nina bor sammen med sin mor, som syr på symaskine. Vennerne fra Savannen tager med Nina i svømmehallen, lærer at lave kastanjedyr og forsørger at spise sushi med pinde. Og efter en god miniferie rejser de hjem igen.

Bogen har ikke det fjollede tvist, som børnene fniser over, og som var kendetegnende ved de første Mimbo Jimbo bøger. Den har heller ikke det mere alvorlige over sig, som vi så det i Mimbo Jimbo og de store elefanter.

Hvad illustrationerne angår er det let at se, at det er Strid, der står bag og det er fedt. Jeg er nemlig vild med farverne og de små detaljer. Men som fortælling er “Mimbo Jimbo besøger en ven” ikke nær så speciel eller interessant som mange af de andre af forfatterens bøger. Fortællingen er skam sød og det er hyggeligt (men også ufarligt) at gå i svømmehallen, at drikke varm kakao og at lave kastanjedyr, men meget mere end en sød fortælling er det ikke.

Jakob Martin Strid, Mimbo Jimbo besøger en ven, Gyldendal, Juni 2013, 64 sider.