// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne Sofie Hammer: Villads fra valby låner en båd og Villads fra Valby har vikar
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Anne Sofie Hammer: Villads fra valby låner en båd og Villads fra Valby har vikar

Skrevet af den 9. juni 2013 – 07:38Ingen kommentarer

Kender du Villads fra Valby? Der var engang hvor han gik i børnehave og drev sin pædagog Hanne til vanvid med alle sine spilopper. Nu går han i skole, men spilopperne har han heldigvis ikke sluppet.

De første bøger om den kvikke knægt fra Valby er højtlæsningsbøger, siden hen er der dukket et par selvlæsningsbøger op. De nyeste i rækken har titlerne Villads fra valby låner en båd og Villads fra Valby har vikar.

I den første bog “kommer Villads til” at låne en fjernstyret båd, der sejler så langt ud på søen, at han ikke kan få den ind på land igen og i den anden bog har Villads´ klasse vikar og Villads rammer vikaren med en ildelugtende makrelmad. Der er intet ondt skabt i Villads, alligevel får han sig ofte rodet ud i noget, der ender med skæld ud.

Min næsten 9 årige medanmelder Tue fra 2. klasse kender Villads og har grinende fulgt med i Villads´ skøre påfund igennem tiden og har selv læst de to aktuelle bøger. Han er ikke i tvivl, da han skal anmelde bøgerne: De er gode og sjove! Tue uddyber det med, at han spændt ventede på, om Villads nu igen ville lave ballade – og om han ville slippe godt fra det. Tue kunne godt genkende det med at have vikar – men beroligede mig heldigvis med at han dog ikke selv havde ramt en vikar med en makrelmad.

Bøgerne er korte og lette at læse og har selvfølgelig ikke den samme dybde og detaljerigdom, som højtlæsningsbøgerne har. Men det gør ikke noget. De fastholder og underholder den nye læsers interesse og giver en god læseoplevelse.

Bøgerne har henholdsvis lix 10 og lix 11, hvilket typisk svarer til læsere i 1.-2. klasse og begge bøger er med hard back. Bøgerne er illustreret af Dina Gellert, som har illustreret alle Villads bøger, med varme og klare farver.

Anne Sofie Hammer, Villads fra valby låner en båd, Villads fra Valby har vikar, Maj 2013, 31 sider pr. bog, Illustreret af Dina Geller, Begge bøger er i serien “Læs selv”, Forlag Høst & Søn / Rosinante.