// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hana Doskocilová: Lille Muldvarp og paraplyen / Lille Muldvarp og den grønne stjerne
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

Hana Doskocilová: Lille Muldvarp og paraplyen / Lille Muldvarp og den grønne stjerne

Skrevet af den 1. maj 2013 – 07:06Ingen kommentarer

Lille Muldvarp er noget af det sødeste! Man bliver i så godt humør, når man læser højt om den lille fyr og hans eventyr.

For nylig udkom på dansk bøgerne Lille Muldvarp og paraplyen og Lille Muldvarp og den grønne stjerne og jeg har læst begge bøger højt for Johan på 4½ år. Han var begejstret, især for bogen om den grønne stjerne, som han har set på film virkelig mange gange. For Johan var det helt klart et glædeligt gensyn med en gammel elsket ven. Hvis dine børn har set filmene er det værd at overveje at skaffe bøgerne.

Lille Muldvarp og paraplyen handler om at ting sagtens kan have værdi og ikke behøver at blive kasseret, blot fordi det går i stykker. Lille Muldvarp finder en paraply i en bunke af ødelagte ting. Han beslutter sig for at reparere den og da vinden blæser op, bliver Lille Muldvarp sendt ud på eventyr. Her møder han flere af sine venner: pindsvinet, musen, haren og et par frøer.

Lille Muldvarp og den grønne stjerne handler om at selv små ting kan være smukke og betydelige. Lille Muldvarp finder en dag en grøn sten, som er så smuk, at den må op på himlen og lyse sammen med stjernerne. Det er bare ikke helt let at nå op til himlen, når man er en lille muldvarp. Men hvis han får hjælp af alle sine venner og selveste månen kan det måske lade sig gøre.

Historierne er søde, men det er især illustrationerne jeg er vild med. Der er knald på farverne i bogen om paraplyen, i den anden bog er farverne en anelse for blege. Illustrationerne er genkendelige, hvis du har set filmene og har det samme positive og glade udtryk. Der er noget duft af efterårsblade over farverne som gør, at jeg godt kunne tænke mig, at illustrationerne kunne købes som plakater.

På dansk er der tidligere udkommet tre andre bøger om Lille Muldvarp. Du kan læse bogbloggers anmeldelser af dem her.

Hana Doskocilová, Zdenek Miller, Lille Muldvarp og paraplyen, Lille Mulpvarp og den grønne stjerne, April 2013, Politikens Forlag, 40 sider og 32 sider.