// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Arne og Carlos: Håndarbejde i haven
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Hobby

Arne og Carlos: Håndarbejde i haven

Skrevet af den 26. april 2013 – 07:18Ingen kommentarer

Arne og Carlos er kommet med en ny kreativ bog. Deres andre bøger handler om at stikke og hver bog har haft et bestemt tema. Men i denne aktuelle bog har de bevæget sig lidt rundt i håndarbejdets verden.

Forsiden af bogen prydes af et ufatteligt flot og farvestrålende hæklet tæppe, som ligger hen over en havebænk. Bogen fortsætter på denne måde, den er fyldt med flotte og farvestrålende billeder. Bag på bogen er der også et fint billede af Arne og Carlos, der sidder på bænken og strikker.

I bogen er der mange små projekter, så som strikkede bordskånere, strikkede frøposer, broderede puder og et vindspil lavet af gammelt bestik, nøgler og metalrør. I bogen får man rig mulighed for at bruge sine garnrester, da de har lavet tre tæpper ud af garnrester. To af tæpperne er hæklede. Det ene kalder de primulatæppe, fordi det er lavet ud af en masse små hæklede blomster, som derefter er sat sammen til et tæppe. Arne og Carlos skriver selv, at dette er et projekt for dem, som har meget tid og tålmodighed. Jeg har prøvet at hækle en enkelt blomst, og det er en rigtig nem opskrift. Derudover er resultatet et meget flot tæppe.

Jeg bliver også nødt til at nævne det andet hæklede tæppe, som de har, da det førte mig tilbage til min barndom i 70’erne. Det er et stort tæppe hæklet af oldemorsfirkanter. Oldemorsfirkanterne har fået en lille revival igen, hvilket ikke er dårligt, da de er nemme at hækle og man kan sætte alle mulige farver sammen. Arne og Carlos’ opskrift er den gode gamle, så find dine garnrester og gå i gang!

I bogen møder vi også en ny teknik, som de kalder rillestrik. Teknikken er god, da den kun kræver, at man kan retstrikning og pointen er, at man så kan lave små projekter, som for eksempel bordskånere eller en nålepude.

I Håndarbejde i haven har de ikke helt sluppet deres dukker (som der tidligere er udkommet en hel bog om). Så vi får også fornøjelsen af en opskrift på en havemus og en opskrift på en dukke.

Igen i denne bog har Arne og Carlos lavet nogle opskrifter, som er nemme at gå til. Det er dejligt at få nogle projekter, hvor man kan få brugt nogle af alle de garnrester, som man får samlet sammen. Bogen kan sagtens bruges af både nybegyndere og de mere erfarne håndarbejdsfolk. Det er igen en rigtig flot bog, som de har lavet med fantastiske billeder, som inspirerer. Jeg vil varmt anbefale denne bog.

Arne og Carlos, Håndarbejde i haven, Forlaget Koppelwrite, 2013