// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Morten E Nørskov og Marianne Larsen: Alvas far får en børnecheck
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Samfund

Morten E Nørskov og Marianne Larsen: Alvas far får en børnecheck

Skrevet af den 16. april 2013 – 20:25Ingen kommentarer

”Alvas far får en børnecheck” – og går på druk! Det er konceptet for børnebogen med samme navn, en børnebog, der nok mest er for voksne.

Bogen er lavet fuldstændigt som en bog for de mindste, gennemillustreret og med sparsom tekst. Tegningerne er lavet i en naivistisk streg – med en blanding af sort tusch og hvid akryl, hvor skæve beskæringer og ultra close up harmonerer fint med tekstens finurligheder.

Alva er en pige på 4-5 år, den alder hvor klarsyn og kronisk spørgejørgen går op i en højere enhed. Hånd i hånd går Alva og hendes mor ud for at finde den fordrukne far. Og de må gennem halvdelen af byens beværtninger – hvor de får snakket med alskens folk om sære sager og affærer – før de kommer hjem igen og finder den fulde far på sofaen.

”En grum historie, der fanme ikke er for børn” siger min kone, ”den er mærkelig – læs den igen!” siger min datter på syv. Det gør vi så, mens vi klukker og ser skævt på hinanden.

Det herlige ved bogen er, at den er fuldstændigt uden fordomme og stillingtagen til det problematiske i at drikke børnechecken op. Det er det paradoks, der driver læseren frem og man småklukker over småbørnefilosofien. Det brænder dog til tider igennem, at det er en voksen der fortæller, idet alle guldkornene ikke lyder som noget fra en barnemund. Det er en bog, der tør stille spørgsmål uden at der skal være et bestemt svar, og det er bestemt en bog du bør opfordre dit lokale bibliotek til at bestille hjem.

Morten E Nørskov og Marianne Larsen, Alvas far får en børnecheck, 54 sider, Forlaget Fahrenheit.