// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nicole Boyle Rødtnes: Skeletter i skabet 4 – Gravslægt
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Ungdomsroman

Nicole Boyle Rødtnes: Skeletter i skabet 4 – Gravslægt

Skrevet af den 6. april 2013 – 21:24Ingen kommentarer

Gravslægt er sidste bind i serien Skeletter i skabet og Davie er hårdere spændt for end nogensinde.

Igennem serien har Davie udviklet sig fra at være en rådvild knægt og en sur teenager, for til sidst at stå arret, rig på erfaringer og klar til kamp. En kamp som alle de foregående bøger har ledt frem til.
I de tre første bøger var Davie i lære. Han startede med at bekæmpe blåslanger i kloakkerne og han stod ansigt til ansigt med sin fætter Devon, der havde levet hele livet indespærret som dødsbarn, fordi dødsbørns blotte berøring betyder døden.

Som skeletinspektør forsøgte han at aflure skabsskeletternes hemmeligheder. I byen Zantora har alle familier et ”levende” skelet i et skab. Et skelet der hjælper familien med gode råd og skjuler deres hemmeligheder, medmindre de er til fare for byen. Selvom den korrupte politiker Adamo har gjort noget uhyreligt, lykkedes det ham at snyde skeletinspektørene og lade Davie stå frustreret tilbage. Til sidst blev Davie oplært som flammetæmmer. Han overlevede med nød og næppe mødet med dødsbarnet Devon og måtte opgive sin spirende romance med Majana.

I Gravslægt står Devon i spidsen for en hær af dødsbørn. Dødsbørn der kæmper for at få deres eget fristed ved at overtage magten i Zantora. Men magtovertagelsen møder modstand fra uventet hånd. Den korrupte politiker Adamo leder modstandsfolkene og kun Davie kan se, at Adamo bare kæmper for at få mere magt. På trods af kampene, forelsker Davie og pigen Michia sig. Chancerne for at undgå en blodig gadekrig syntes uundgåelig, men så hører Davie myten om gravslægten. En myte der fortæller, at alle byens skeletter kan laves til en hær, der er immune overfor dødsbørnenes berøring. Det kræver dog at hundrede skeletter ofrer deres ”liv” og at en person frivilligt hugger sin hånd af.

Om det kommer til at gå så galt, som bogens flotte forside antyder, må du selv finde ud af. Skeletter i skabet er en fuldfed fantasyserie, som man bliver suget ind i og kun nødigt giver slip på. Jeg begyndte forfra på serien efter læsning af sidste bind. Noget jeg egentligt kan anbefale at du gør, før du læser Gravslægt. For der er et væld af detaljer man skal holde styr på. Heldigvis er Nicole Boyle Rødtnes rigtig god til opsummere vigtige handlinger og detaljer undervejs, så selv uden de første tre bind i frisk erindring blev jeg revet med af den nervepirrende handling. Der er ingen tvivl om at Skeletter i skabet holder hele vejen.

Læs også bogbloggers anmeldelse af bind 3 i serien: Ildfugl.

Nicole Boyle Rødtnes. Gravslægt – Skeletter i skabet 4. 349 sider. Forlaget Facet.