// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Arne & Carlos: Strikkedukker
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Hobby

Arne & Carlos: Strikkedukker

Skrevet af den 30. marts 2013 – 20:51Ingen kommentarer

Hvis man bare er lidt vild med at strikke, så har man hørt om Arne og Carlos, de to norske strikkeguruer. Først kom de med bogen om strikkede julekugler, derefter fulgte påskepynt. Sidste år kom de med bogen Strikkedukker. Her giver Arne og Carlos deres bud på, hvordan man kan strikke sne egne dukker.

Der bliver talt meget om, at vi har et ”køb-og-smid-væk-samfund” og det må man sige, at Arne og Carlos gør lidt oprør mod ved at lave hjemmelavet legetøj. Når man selv skaber sit legetøj, som man lægger en masse kærlighed og arbejde i, smider man det måske ikke ud det øjeblik det ikke er interessant længere.

I Strikkedukker viser Arne og Carlos nogle meget fine hjemmestrikkede dukker. Som i de tidligere bøger fra Arne og Carlos er der nogle rigtig fine billeder og gode opskrifter. Bogen starter med deres bud på hvilke materialer og teknikker man kan bruge. Man kan tydeligt mærke at de mener, at det er vigtigt, at man bruger noget ordentligt garn og rigtigt uldfyld.

Bogen starter med opskriften på hvordan man stikker dukkens krop. Hvis man er nybegynder inden for det at strikke, så er det ikke med denne bog man skal starte. Det kan nemlig være lidt svært at sidde med strømpepinde og kun have to masker på hver pind og derefter tage ud. Men da jeg efter flere forsøg med tabte pinde og masker til sidst fik det til at lykkes, var det ikke heldigvis ikke så svært at komme videre. I de næste kapitler får man grundopskrifter på tøj og tilbehør, der er kjoler, sweatre, bukser, strømper o.a. Hvis man først kan grundopskriften, så følger opskrifter på tøj, som tager udgangspunkt i disse. Der er mange forskellige dukker man kan lave og tøjet kan varieres, hvis man selv har lidt forstand på at strikke.

Opskrifterne i bogen er nemme at forstå og lige til at gå til (forudsat man ikke er nybegynder). Der er fine illustrationer eller billeder på siderne, så man også kan se hvordan arbejdet skal se ud. Der er både opskrifter på dukker med forskelligt hår og tøj til dukkerne, og så har Arne og Carlos også strikket en version af dem selv, de ser helt fantastiske ud. Det er helt igennem en flot og velillustreret bog, som enhver strikkeentusiast vil nyde.

Arne og Carlos, Strikkedukker, Forlaget Koppelwrite, 2012.