// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Robert Muchamore: Cherub 13 – Klanen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Ungdomsroman

Robert Muchamore: Cherub 13 – Klanen

Skrevet af den 9. januar 2013 – 07:32Ingen kommentarer

Når en serie kommer til nr. 13, skulle man tro, at det begyndte at blive lidt ensformigt, men det er ikke tilfældet med Cherub 13 – Klanen.

Ryan på 11 år er færdig med sin grunduddannelse som agent for Cherub – en organisation, der bruger børneagenter, fordi voksne forbrydere ikke mistænker børn for at udspionere dem. Ryans første mission går ud på at blive ven med drengen Ethan, så Cherub kan få adgang til hans mors computer. Den rummer nemlig oplysninger om forbryderorganisationen Klanen – en bande der lever af menneskehandel.

Samtidig med at Ryan kæmper for at blive venner med Ethan, finder den kinesiske pige Ning ud af, at hendes far er med i en bande, der handler med mennesker. Endnu værre bliver det, da Nings far bliver anholdt og hun må flygte ud af landet med sin mor. Og værst af alt, så er hun nødt til at benytte den samme rute som de mennesker, der bliver solgt. Pludselig er hun selv en menneskelig handelsvare!

Udover at være tæskegod underholdning tager bogen fat i et verdensomspændende problem: Trafficking – menneskehandel, hvor folk fra fattige verdensdele bliver snydt af internationale forbryderorganisationer og transporteret til rigere verdensdele, hvor de bliver forulempet og udnyttet på groveste vis. Det er fedt at få vist, hvordan menneskehandel fungerer, samtidig med at Cherub agenterne kæmper for at få fat i bagmændene.

Størstedelen af bogen holder et heftigt spændingsniveau. Ved at skifte mellem Ryan og Ning har forfatteren fået skrevet en bog med meget få rolige øjeblikke. Der bliver ikke lagt fingre imellem, når Ning bliver udsat for vold og ydmygelse blandt menneskehandlende forbrydere. Det går heller ikke stille for sig, da Ryan prøver at komme ind på livet af Ethan og i skolen kommer til at starte en slåskamp, der løber helt af sporet.

Desværre virker det, som om forfatteren undervejs har opdaget, at handlingen er nødt til strække sig over to bøger, men alligevel ikke har helt nok at skrive om. I hvert fald taber bogen farten i sidste del, hvor man hører om agentoptagelsen hos Cherub. Man må vente til bog nr. 14 med at få at vide, hvad det hele ender med. Det er i og for sig ok, men det havde været federe med en cliffhanger til slut.

Når bøger er gode, får man lyst til at blive i deres verden. Det kan man på bogens hjemmeside www.agentcherub.dk, hvor man blandt andet kan melde sig som agent. En stor del af det er reklame, men der er også mulighed for at møde andre fans og tilsyneladende lave crazy stunts sammen.

Robert Muchamore, Cherub 13 – Klanen, Peoples Press jr., 331 sider, 2012.