// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gaveæske: Tal
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Gaveæske: Tal

Skrevet af den 18. december 2012 – 07:39Ingen kommentarer

Leder du efter en julegave til dit 2-3 årige barnebarn og er du træt af støjende plastiklegetøj? Vil du gerne bruge noget tid sammen med barnebarnet og måske endda gøre barnet lidt klogere? Så er her måske et bud!

Forlaget Globe udgiver nemlig en serie gaveæsker til børn. På bogblogger.dk´s redaktion har vi modtaget gaveæsken med tal til anmeldelse. Gaveæsken indeholder tallene fra 0-9 i god håndstørrelse som magneter, 20 kraftige og smudsafvisende puslespilsbrikker der skal parres to og to og en lille smudsafvisende papbog med tal og billeder.

Vi har testet gaveæsken af på Johan, som netop er fyldt 4 år. Han har længe haft styr på tallene og lagde hurtigt magneterne op i rækkefølge og samlede puslespillene. For så stort et barn er opgaven næsten for nem, men han valgte alligevel at vise morfar alle gaveæskens muligheder, da morfar var på besøg i weekenden. Og han bad morfar om at udtale de meget store tal der kom frem når alle magneterne blev taget i brug: “Morfor, kan du sige, hvad det her tal er: 389.456.217?”.

Havde han derimod fået fingrene i æsken for et års tid siden inden han kunne tælle baglæns fra 10 havde læringspotentialet selvfølgelig været større.

Bogen i sig selv er ikke noget særligt, da den ligner så mange andre tællebøger. Men kombineret med talmagneterne og puslespillet er der lagt op til leg og læring. Børn lærer bedst, når det samme stof kommer ind på forskellige måder og det giver gaveæsken mulighed for. Barnet kan se 2-tallet i bogen, mens det selv holder det lyserøde 2-tal i hånden.

Gaveæsken hører til i listen over pædagogisk legetøj, og er en god gave til barnet, der er begyndt at interessere sig for tal eller hvor interessen skal skabes.

Forlaget Globe udgiver også gaveæsker med titlerne ”Traktor”, “Zoo”og “Værktøj”.

Gaveæsken med tal, Forlaget Globe, bogen er på 12 sider.