// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anna Skyggebjerg: Zen for mødre
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Livsstil

Anna Skyggebjerg: Zen for mødre

Skrevet af den 9. maj 2009 – 08:35Ingen kommentarer

Zen er ifølge Anna Skyggebjerg, når man trækker vejret i bund og oplever ro og fordybelse. Og ro og fordybelse er ikke de ord man normalt forbinder med livet i en børnefamilie. Men det er faktisk ikke udelukket. Bogen er derfor skrevet som en vejviser til, hvordan man i en fortravlet hverdag kan opnå Zen – følelsen af ro og fordybelse.

Bogen er delt op i to afsnit. Et afsnit for hvordan du som mor opnår roen sammen med børnene, og hvordan du opnår roen uden børnene. Bogen er fyldt med ideer, der kan hjælpe til at få hverdagen til at fungere bedre. Og jeg synes faktisk, at der er mange gode bud. Den vigtigste af hendes pointer er at finde ud af, hvad der fungerer for netop dig. For nogle mødre er det tiden omkring bordet med børnene og det helt store Klevin-show, der skaber Zen. For andre er klippeklistretiden den direkte vej til stress. For nogle er vejen til Zen den stille stund i sofaen om eftermiddagen med ungerne under slumretæppet og højtlæsning. Det er forskelligt, hvor vi får vores energi fra, derfor er der mange veje til at opnå Zen og bogen byder på mange forskellige forslag.

“Zen for mødre” er skrevet i et humoristisk sprog og er let og overskuelig. Desuden er bogen krydret med citater fra andre mødre, blandt andet Eva Jørgensen, Mette Frederiksen, Lotte Garbers og Ninka-Bernadette Mauritson. Mødre som alle har nogle skønne syn på børn og tilværelsen.

Du ved du har brug for Zen, når du synes, det tager for lang tid at tisse. Du ved du har brug for Zen, når det er dig, der falder i søvn over godnathistorien. Og du ved du har brug for Zen, hvis du laver mavebøjninger, mens du taler i telefon. Eksemplerne er alle fra bogen og der er mange flere af dem.

“Zen for mødre” er en af den slags bøger, der får mig til at smile, og som hjælper mig til at huske, at det ikke kun er mig der synes, at hverdagsræset med de skønne små krapyler kan trække tænder ud. Det er en skøn, god og livsbekræftende bog, som enhver mor bør læse. Det er en af den slags bøger man med fordel kan tage frem igen og igen, når man lige skal mindes om at ro og fordybelse trods alt findes et sted – også i hverdagen.

Anna Skyggebjerg er født i 1962, magister i litteraturhistorie, klummeskribent, og børnebogsforfatter. Og så er hun mor til Jacob på 8 år og Elise på 13 år. Hun har tidligere skrevet “Super Mor – smutveje for enlige mødre og andre seje kvinder, der vil have en nemmere hverdag”. Du kan læse mere om hende på hendes hjemmeside, hvor hun også har en blog.

Anna Skyggebjerg, Zen for mødre, April 2009, Pretty Ink./Rosinante & Co., 176 sider.