// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Giv en god kogebog! Årets julegaveinspiration på bogblogger.dk
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Gaveide, Mad og drikke, Nyheder

Giv en god kogebog! Årets julegaveinspiration på bogblogger.dk

Skrevet af den 3. december 2012 – 07:52Ingen kommentarer

Hvad giver man den madglade i julegave? En kogebog, selvfølgelig! Redaktionen har bedt bogbloggers kogebogsanmelder Bente Jensby om at pege på årets bedste bud på julegaver. Derfor er her lidt inspiration til julegaverne fra årets udgivelser indenfor maduniverset.

Den gastronomiske: Ny nordisk gastronomi
Det stof som drømme er gjort af på bogform. Bent Christensen og Claus Bech Poulsen bruger her ord og billeder til at beskrive oplevelsen på Danmarks absolutte toprestauranter indenfor den nye nordiske gastronomi.

Bogen er i coffetable bogformat, og kan bruges som restaurantguide hvis man har pengene til at besøge restauranterne, og kan ellers bruges som baggrund for hede maddrømme hvis man ikke har.

Læs hele anmeldelsen her.

Den højtidelige: Afternoon Tea. De bedste opskrifter fra Perch’s Tea Room
Thehandlen A.C.Perch’s har her udgivet en bog fra og om deres tea room i Kronprinsensgade i København. Her er nyttig information om the – hvor kommer det fra og hvordan brygges de forskellige typer bedst, og så er her masser af opskrifter fra sæsonerne i thesalonen, både med og uden the som ingrediens.

Bogen er til den som kan lide the og som også kan lide at gøre noget ekstra ud af eftermiddagshyggen.

Læs hele anmeldelsen her.

Den feminine: Sophie Dahls køkken året rundt
Sophie Dahl, barnebarn af Roald Dahl, har her udgivet sin anden kogebog, denne gang om sæsonernes gang i hendes køkken derhjemme.

Ligesom forfatteren er bogen positiv og feminin og giver en fornemmelse af en enkel tilværelse med god og simpel mad.

Bogen er til den der sætter pris på det nære og hjemlige, og gerne vil have den fornemmelse med i køkkenet.

Læs hele anmeldelsen her.

Den frankofile: Mit lille køkken i Paris
Englænderen Rachel Khoo er frankofil og er derfor flyttet til Paris. Her fortolker hun det klassiske, franske køkken så det både bliver tilgængeligt og lidt mere moderne. Her er en god portion klassikere, både af det solide, af det helt enkle og af det mere forfinede. Det er her lykkedes forfatteren at oversætte det franske køkken så alle kan gå til det, uden at det er blevet mindre fransk af den grund.

Bogen er til den som udbryder et lille ‘Vive la France!’ hver gang der er creme brulée på menukortet.

Læs hele anmeldelsen her.

Den børnevenlige: Spisetid – God mad til store og små
Louisa Lorang tager familiemåltidet op og går i køkkenet for at lave nem mad, som både voksne og børn kan lide. Og det er ikke kun aftensmaden, der tages under kærlig behandling, der er forslag til alle dagens måltider. Opskrifterne holder sig generelt i den sunde ende, uden at det ender i ren råkost.

Bogen er til alle børnefamilier, som vil have hurtig og nem mad i hverdagen.

Læs hele anmeldelsen her.