// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Årets bedste børnebøger – julegaveinspiration for de aller yngste
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Nyheder

Årets bedste børnebøger – julegaveinspiration for de aller yngste

Skrevet af den 25. november 2012 – 08:50Ingen kommentarer

Året har budt på en del nye børnebogsudgivelser. Redaktionen har derfor udvalgt de bedste læseoplevelser fra året til de aller yngste læsere. Se om du kan finde inspiration til julegaver.

Bøgerne om den lille lyseblå elefant Mimbo Jimbo er så fine! I år er der kommer endnu en bog med i rækken. Den hedder Mimbo Jimbo og de store elefanter og handler om dengang Mimbo Jimbo rejste ud i verden for at finde sin slægt.

Bogen er længere end de andre i rækken, den er mere alvorlig i sit tema, men beholder det fine, skøre og skønne fra de foregående bøger. Bøgerne egner sig til både drenge og piger i alderen 3-6 år. Du kan læse hele anmeldelsen af bogen her.

Er du begejstret for muldvarper? I så fald er bøgerne om den lille muldvarp et oplagt bogkøb.

Måske kan du endda huske, at du har set de gamle tjekkiske film om da muldvarpen fik sine bukser, fik en lille bil eller gjorde sin ven musen rask?

Fortællingerne er søde og spændende og illustrationerne er helt særlige på den super gode måde.

Du kan læse hele anmeldelsen af en af muldvarpebøgerne her. Og måske kan du låne en af de gamle film på biblioteket.

Er du på udkig efter en bog til børnehavepigen er bogen om Petunia et godt bud.

Petunia har en rigtig dum dag, hun vil gerne lege med vennerne i børnehaven, men de andre har en hemmelig klub som Petunia ikke må være med i. Bogen handler om at være udenfor, at være ked af og have forkert tøj på.

Det er en rigtig fin børnebog og på forlagets hjemmeside kan man finde et mønster, så man kan sy en kjole magen til Petunias. Fin detalje! Du kan læse hele anmeldelsen af bogen her.

Nogle børnebøger bliver læst aften efter aften 1-2 uger i træk. De nye bøger om drengen Lasse-Leif er gode eksemplar på bøger, som vi har læst igen og igen.

Forfatteren Mette Finderups bøger om Lasse-Leif behandler hverdagssituationer som børnehavebørn har nemt ved at genkende og får dermed med sine bøger sat ord og billeder på de følelser, som børn oplever. Og det fungerer bare godt!

Målgruppen er børnehavebørn og Lasse-Leifs ven er dukken Luske-Lise, så bøgerne fanger både drenge og piger.

Du kan læse hele anmeldelsen af en af de nyeste bøger om Lasse-Leif her.