// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Gotthardt: Katla og Knøs – Lysets magt
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Peter Gotthardt: Katla og Knøs – Lysets magt

Skrevet af den 6. januar 2013 – 11:12Ingen kommentarer

Vi har fulgt pigen Katla og drengen Knøs på deres farefulde rejse gennem seriens første 7 bøger og med det afsluttende bind Lysets magt er det store spørgsmål naturligvis, om Katla, Knøs og deres venner kan stille noget op mod den onde skæbne, der truer kongen og deres land. Blodsøstrene vil slå kongen ihjel, så de selv kan overtage landet. De har taget dræbersværdet Tyrfing i deres magt og det er dette sværd, som Katla og Knøs har forsøgt at erobre.

Her er trolde, krigere og zombier. Her er venskab, mod og styrke. Og her er sværd, spyd og kampe. Og det gode sejrer selvfølgelig til sidst.

Bogen har lix 23, er flot illustreret og som de andre bøger i serien ret spændende læsning for børn. Vi har også anmeldt flere af de andre bøger om Katla og Knøs, for eksempel bind 7 De levendes land, læs anmeldelsen her.

For nogle børn (og deres forældre) kan det være svært at overskue og gennemskue, hvilke bøger der bedst fortjener at komme med hjem fra biblioteket. En anbefaling kan være at låne de første par bøger i en serie, og hvis det fanger barnets interesse er det oplagt at hente resten. Det er let at komme godt i gang med en bog, når læseren i forvejen kender personerne, tegningerne og rammen om fortællinger fra de foregående bind. Derfor er det ofte genialt med serier.

Peter Gotthardts serie om Katla og Knøs er et godt bud på serielæsning, for børn der har knækket læsekoden. Når du har læst hele serien kan du kigge forbi forfatterens hjemmeside og få inspiration til at gå i gang med endnu en af hans gode børnebogsserier.

Peter Gotthardt, Katla og Knøs – Lysets magt, Alvilda, 2012, Illustreret af Tommy Kinnerup, 74 sider.