// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hans Jørgen Bonnichsen: Tvivl på alt og tro på meget
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Samfund

Hans Jørgen Bonnichsen: Tvivl på alt og tro på meget

Skrevet af den 15. november 2012 – 17:50Ingen kommentarer

Den så åbenmundede tidligere operative chef i det hemmelige politis tjeneste, Hans Jørgen Bonnichsen, har skrevet en bog om politiets afhøringsmetoder. En metier, som han også underviser i.

Bogen er kort fortalt en gang usammenhængende sludder for en sladder. Dårligt disponeret, indholdsløst, overfladisk og banalt. En kæmpe skuffelse og på ingen måde pengene værd.

Bogens undertitel ”Jagten på sandheden – Politiets afhøringsmetoder” giver indtryk af at her er noget nær en lærebog i afhøringsteknikker skrevet på forståeligt dansk, så også lægfolk kan forstå det. Det er ingenlunde tilfældet. Der er derimod tale om én lang anekdote fortælling i en særdeles rodet opsætning og med bittesmå cases, som reelt ikke gør læseren klogere.

Store dele af bogens fortællinger, cases og eksempler bygger på Bonnichsens egne oplevelser i en grad, så den på nogle stræk for karakter af en selvbiografi. Og sådan en har vi ikke brug for en mere af. Den første var dårlig nok i forvejen.

Man kunne umiddelbart få den mistanke, at forlaget kynisk har kalkuleret med, at forfatterens navn og det lidt mystiske forsidebillede, hvor forfatteren har regn på brillerne, gør, at den sælger, især i supermarkeder. For ud fra bagsidens beskrivelse lyder det meget spændende. Men lad være.

Hans Jørgen Bonnichsen: Tvivl på alt og tro på meget. Rosinante 2012. 288 sider. Udkommer i dag.