// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Carl Bjerredahl: Med kurs mod Døden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Spænding

Carl Bjerredahl: Med kurs mod Døden

Skrevet af den 2. november 2012 – 07:22Ingen kommentarer

Folk gloede, da jeg fandt bogen frem i SK973 mod Bangkok International Airport. Måske var det forsidebilledet af det brændende fly, eller den skæbnesvangre titel der gjorde udslaget. Men jeg blev underholdt. Med kurs mod Døden er et skønt drama opbygget som en klassisk amerikansk fortælling med klassiske anti-helte og flade bipersoner. Historien er spændende og giver et (fiktivt) indblik i, hvordan terrorbekæmpelse også er.

Thomas Heide er en dansk politimand, han er nyskilt og en dygtig kriminalbetjent i afdeling X. Her bruger han lige dele tid på politiarbejde, samt på at forsøge at knække koden vedrørende det modsatte køn. Derfor bliver han glad, da han bliver sendt på mission til Grønland, hvor et lille Baron Bech Privatfly er styrtet ned i ødemarken. Nord for polarcirklen venter også den smukke retsmediciner Susanne Klint. En kvinde, som han har et kompliceret forhold til. Missionen skal dog vise sig at være alt andet end enkel, og hemmelighederne er flere end svarene. Så snart må Heide finde alle tricks frem.

Man kan mærke, at bogen er skrevet med stor kærlighed til fly, piloter og Grønland. Det er interessant at kunne følge med i detaljerigdommen hvad angår maskinernes kunnen og pilotens daglige liv. Desværre er der alt for mange gentagelser. At få at vide at en person halter 10 gange over 4 kapitler, eller at en af bipersonerne har en velformet krop, hver eneste gang hun optræder i bogen, er over-kill. Bogen havde simpelthen været nemmere at læse og mere spændende, hvis det overflødige blev skåret væk

Men som sagt er det er en dejlig hyggebog til de lange efterårsaftner, især for flynørder og fans af skandinaviske krimier.

Carl Bjerredahl, Med kurs mod Døden, Skriveforlaget, 465 sider, Oktober 2012.