// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nanna Gomaa: Petunia – en rigtig dum dag
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

Nanna Gomaa: Petunia – en rigtig dum dag

Skrevet af den 2. november 2012 – 06:53Ingen kommentarer

Der findes mange børnebøger af tvivlsom kvalitet, derfor blev jeg ekstra glad, da jeg sad med den fine billedbog om Petunia i hænderne.

Petunia har en rigtig dum dag, hun vil gerne lege med vennerne i børnehaven, men de andre har en hemmelig klub som Petunia ikke må være med i.
Petunia har nemlig grønt tøj på og det er helt forkert. Hun bliver ked af det og gemmer sig, men i en af lommerne på den grønne kjole finder hun en fin hvid sten. Stenen har hun fundet ved mormors sommerhus og den er magisk…Og snart har Petunia glemt den dumme hemmelig klub.

Bogen er anmeldt sammen med to børnehavepiger, der var helt opslugt af historien og sagtens kunne sætte sig ind i, hvordan Petunia havde det. Samtidig er bogen helt eventyrligt illustreret med smukke farverige collager.

En virkelig sød detalje, er at man på forlagets hjemmeside, kan downloade et snitmønster, så man kan sy en forklædekjole med lommer, som den Petunia har og måske man også kunne være heldig at finde en magisk hvid sten, der lige passer i en af lommerne. Og den kunne man jo godt få brug for, på en rigtig dum dag!

En rigtig fin børnebog til børnehavebørn, mest piger, med en vedkommende historie og interessante illustrationer af forfatteren selv.

Nanna Gomaa er designer, forfatter og illustrator og kombinerer det fint i fortællingen om Petunia.

Petunia – En rigtig dum dag, Nanna Gomaa, LAMBERTHs forlag, 2012