// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Renée Toft Simonsen: Tiberius Tudefjæs stikker en løgn
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Renée Toft Simonsen: Tiberius Tudefjæs stikker en løgn

Skrevet af den 25. oktober 2012 – 07:50Ingen kommentarer

“Nej nej mor vi skal ikke læse bogen færdig, det er SÅ pinligt”. Renée Toft Simonsen er bogaktuel med børnebogen Tiberius Tudefjæs stikker en løgn, og den er skrevet så livagtig, at alt det pinlige vrimler ud af bogen, så selv små læsere bliver helt pinligt berørte over at lytte med.

Bogen handler om Tiberius, der bor alene med sin far efter at hans mor rejste til Argentina med en ny kæreste. Tiberius er begyndt i skole og har set frem til at få lektier for. Men det var slet ikke sådan han havde planlagt det med lektier skulle være! Opgaven lyder på at han skal lave en tegning, der viser hans familie. Og det er bare for pinligt at vise en familie med kun to medlemmer – Tiberius synes nemlig ikke at hans mor tæller med i familien mere.

Tiberius ender med at tegne sin far og sig selv, men vejen hen i skolen med tegningen næste dag er lang. I klassen har de andre børn hængt fine tegninger op af vidst forskellige familier. Pludselig får Tiberius rodet sig ud i en længere løgnehistorie om at hans mor er død. Men da en af de andre børn stiller spørgmål til troværdigheden i historien bliver det om muligt endnu mere pinligt og Tiberius løber grædende ud af klassen.

Bogen handler om at komme til at græde foran hele klassen, om at komme til at lyve, om at synes at ens familie er pinlig og om at synes at Clara fra klassen er en ualmindelig sød pige. Følelserne formidles fint og troværdigt og helt i børnehøjde med Tiberius. Tekst og illustrationer går op i en højere enhed, hvor teksten smyger sig rundt om de farvestrålende illustrationer.

Tiberius Tudefjæs stikker en løgn er første bind i en planlagt serie om drengen Tiberius. Bog nummer to udkommer i begyndelsen af 2013 med titlen Tiberius Tudefjæs laver muskler. Mon Tiberius bliver lige så populær som forfatterens “datter” i Karlabøgerne? Måske.

Renée Toft Simonsen, Tiberius Tudefjæs stikker en løgn, Politikens Forlag, Oktober 2012, 32 sider, Højtlæsning 6-8 år, Illustreret af Pernille Lykkegård.