// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Per Straarup Søndergaard: Harald Blåtand
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Per Straarup Søndergaard: Harald Blåtand

Skrevet af den 20. oktober 2012 – 07:39Ingen kommentarer

Harald Blåtand levede i vikingetiden. Vikingerne er især kendt for deres skibe og for at være nogle barske fyre. Da Harald Blåtands far døde blev han selv konge i Danmark. Han var en mægtig mand. Det kan du, men nok især børn i 2.-4. klasse, læse meget mere om i børnebogen Harald Blåtand.

Bogen er anmeldt med Bolette på 8 år, som er interesseret i danske konger og dronninger. Hun synes at bogen grundlæggende er spændende. Især er det interessant at læse om runer og de to store runesten, der står foran kirken i Jelling. Sværhedsgraden er passende for en dygtig læser i 2. klasse, men Bolette synes ikke, at det er en god ide at bruge forkortelser, det forstyrrer læsningen.

Til gengæld synes hun, at der er en fin balance mellem tekst og fotos/illustrationer. Bogen er forsynet med en del fakta-bokse, som giver forfatteren mulighed for at “fylde på”, hvilket jeg som voksen og erfaren læser ser som en fordel. Men disse fakta-bokse kan desværre komme til at forstyrre de mindre erfarne læsere som Bolette, der spurgte “skal jeg læse historien eller boksene først?”

Kapitlerne er korte med fængende overskrifter som “Hård duel mellem far og søn” og “Vikinger mod sørøvere”. Harald Blåtand er en letlæst bog til 2.-4. klasse med lixtal 15.

Kender du en historieinteresseret lille læser er Harald Blåtand et fint bud på en god gave med fokus på danmarkshistorie. Og vedlægger du så en billet til Roskilde Domkirke, hvor Harald Blåtand er begravet, til Vikingeskibsmuseet i Roskilde eller til runestenene i Jelling, så er gaven fuldendt.

Per Straarup Søndergaard, Harald Blåtand, Forlaget Turbine, 2012, 32 sider, Illustreret af Rasmus Jensen, Lix 15.