// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Diverse forfattere: Copenhagen Noir
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Krimi, Noveller

Diverse forfattere: Copenhagen Noir

Skrevet af den 28. april 2009 – 20:35Ingen kommentarer

Copenhagen Noir er en skøn samling af kriminoveller med både spænding, mord, og mørke. Der er ture rundt i København, fra Vanløse over Nørrebro og Indre By til den nye bydel Ørestad. Der er unge kvinder og gamle mænd. Og der er underholdning på langt de fleste sider. Til og med velskrevet underholdning.

Der er et glædeligt gensyn med sygeplejersken Nina fra “Drengen i kufferten” af krimimakkerparret Kaaberbøl og Friis. Der er voldsporno i Nordvest, mord i Ørestaden, og grusomheder på baneterrænnet i Valby. Mere skal der ikke afslørres her. Hvis du er til krimi – og måske ovenikøbet er ret begejstret for København som kulisse, som jeg, er Copenhagen Noir et absolute must.

Der er tale om i alt 14 nyskrevne historier fra nogle af de bedste (krimi)forfattere: Helle Helle, Ben Q Holm, Klaus Rifbjeg, Naja Marie Aidt, Dorph/Pasternak, Gretelise Holm, Susanne Staun, Kaaberbøl/Friss, Jonas T. Bengtsson, Kristina Stoltz, Seyit Öztürk og norske Gunnar Staalesen og svenske Kristian Lundberg. Copenhagen Noir er redigeret af den store krimikender Bo Tao Michaëlis, der i starten af bogen giver en introduktion til begrebet Noir.

Diverse forfattere, Copenhagen Noir, Redigeret af Bo Tao Michaëlis, People´sPress, 250 sider, Marts 2009.