// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lise Bidstrup: Spillets by
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Ungdomsroman

Lise Bidstrup: Spillets by

Skrevet af den 30. september 2012 – 13:41Ingen kommentarer

Verden er dækket af vand og kun en lille del af menneskeheden har overlevet i enorme tårne, der strækker sig fra havet og op gennem skyerne. Kimo bor i den øverste del kaldet Caribou og Urn kommer fra den nederste del – Grå Zone. Den eneste chance Urn har for at give sin familie et ordentligt liv, er at deltage i tv-programmet Rangstien.

I det brutale tv-program kæmper unge på liv og død – kun én overlever og får pladsen i toppen. Det undrer alle, at Kimo deltager i spillet. Nogen har meldt hende, nogen der vil af med hende. Mens børn bløder og dør omkring Kimo, fortryder hun først at hun tillod at kritisere byens styre. Langsomt går det dog op for hende, at hun bliver hjulpet af hemmelige kræfter og at hun måske har en chance for at ændre systemet. Selvom døden nærmer sig, overlever hun ved selv at dræbe og kæmpe sammen med Urn. Men kun én kan stå på toppen af rangstien og vil Urn ofre muligheden for det gode liv?

Bogen har mange ligheder med Hunger Games, ligheder der irriterer Lise Bidstrup, for som hun sagde på fantasymessen på Herlufsholm, så læste hun først bogen efter hun havde skrevet sin egen. Hendes forklaring på lighederne var god: ”Vi forfattere bliver inspireret af, hvad der foregår i verden og brutale reality programmer eksisterer overalt”.

Lise Bidstrup har skrevet rigtigt mange bøger og det her er en af de mest fængende – man bliver suget ind i Kimos kamp og slipper kun bogen under pres.

Lise Bidstrup, Spillets by, 343 sider, 2012, Høst & Søn