// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Diverse forfattere: Fortællinger om kærlighed
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Noveller

Diverse forfattere: Fortællinger om kærlighed

Skrevet af den 21. december 2012 – 10:26Ingen kommentarer

Erotiske bøger har fået en del opmærksomhed i året, der snart er gået, ikke mindst med udgivelsen af de ret så omtalte Fifty Shades-bøger, som også er anmeldt her på sitet. I slipstrømmen på erotikken udgav Lindhardt og Ringhof i november bogen Fortællinger om kærlighed, som er en kærlighedsantologi af 14 af Danmarks bedste forfattere.

Brandstifter er en af de første fortællinger og skrevet af Kim Blæsbjerg. Emilie er rejst hjem til sin barndomsegn i forbindelse med at hendes far Villy er gået bort og begravet for en måned siden. Hun skal pakke huset sammen og er rejst i forvejen uden sin ægtefælle Christian. Under sit ophold på hjemegnen møder hun Rune – en gammel gymnasiekammerat. Han tilbyder at hjælpe til med at rydde op og pakke ned. Det er åbentbart så seksuelt ophidsende, at de ender med at gå i seng sammen. Endda i hendes afdøde fars seng. Men også i gæsteannekset:”Hun har fat om hans pik, tungen mod hans læber, kussen så varm og flydende som smeltet sukker”. Sprogligt er det desværre ikke ret elegant.

Benn Q Holm er forfatteren bag den bedste af fortællingerne Love is in the air. Det begynder en efterårsdag for omkring 40 år siden i Rom og slutter igen mange år senere i Rom. Historien har ikke en enkelt hovedperson, men er bygget op over en skabelon, hvor den ene karakter giver stafetten videre til den næste, som sidenhen giver den videre til endnu en person. Vi er derfor med på en længere rejse gennem tid og sted og præsenteres for kærlighed i flere former.

Den afsluttende fortælling er skrevet af Kristina Stoltz, som vi kender som forfatter til den erotiske novellesamling Et kød, som udkom tidligere på året. Når hun skriver om kærlighed og erotik lader hun sig ikke begrænse af den konventionelle opfattelse af kærlighed værende mellem mand og kvinde. Grænserne flyder og hun er til tider provokerende i sin skildring af forholdet mellem mennesker. Det ser vi også i denne afsluttende fortælling En lille sort prik, hvor det er det spirende erotiske forhold mellem to søskende der er omdrejningspunktet.

Samlet set er Fortællinger om kærlighed 14 ret forskellige bud på kærlighed, der skildres med alt fra kram og kys over begær og lyst til erotikkens konkrete udfoldelse. Men det er de færreste af fortællingerne, der rigtig bider sig fast i erindringen.

Diverse forfattere, Fortællinger om kærlighed, Lindhardt & Ringhof, 320 sider, November 2012.